Tuesday, April 2, 2013

15
Little Secrets

Cuti-Cuti Sarawak | Part 1

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Tanggal 26 Mac (BIRTHDAY FakhRuru), bermula lah perjalanan saya & the gengs menuju ke bumi Kenyalang, SARAWAK! Flight jam 06.40am, memang terbaik lar awal-awal pagi jam 04.00am bertolak ke KLIA dari Putrajaya..

MALINDO AIR memang AWESOME! Selesa! Dapat free makanan lagi! Ada TV kecil dekat depan seat! Pramugari pulak pakai skirt panjang belah sampai ke pinggang! Aiyooo!! Terpaksa pejam mata jer! Hahaha!! =P So, bercuti lah dengan MALINDO AIR! (^__^)v


Penerbangan yg mengambil masa lebih kurang 1 jam 40 minit.. Around 08.30am tue, sampai lar kitorang di Kuching International Airport! Our member aka tourist guard aka driver kitorang sampai dalam jam 09.00am.. Pergi breakfast dulu memandangkan perut masing-masing dah bunyi tong drum (-__-)"

Breakfast kitorang speciality dari Sarawak - MEE KOLOK - Mee Kolok dekat kedai Sepinang Sari Cafe & Restaurant yg kitorang makan tue memang AWESOME giler! Walaupun dekat 15-20 minit kena tunggu makanan sampai, tapi sangat-sangat berbaloi! Dan saya terus falling in love with MEE KOLOK! (^__^)v Korang-korang WAJIB try MEE KOLOK kat kedai nie kalau terjah Kuching!

AWESOME MEE KOLOK EVER!

Dah kenyang perut tali kecapi, mula lar kitorang ronda-ronda kota raya Kuching.. Walaupun tengah penat, itu semua belakang kira.. Hohoho!! 1st destination adalah Kuching Waterfront! Nice view! Siang tak ramai orang sangat, tapi kalau malam-malam, memang meriah!


Lama jugak lar lepaking dekat Kuching Waterfront walaupun tengah panas-panas terik.. Next station pula pusing-pusing jumpa lar dengan tugu Kuching.. Apa lagi! Stop for pictures lar! Panas tak panas, lantak lar! Janji puas! Hohoho!! (^__^)v


3rd station kitorang ada singgah Muzium Sejarah Semulajadi, Muzium Etnologi & Muzium Seni.. Macam-macam pasal Sarawak boleh tengok dekat situ.. Ada fosil binatang lar, alatan-alatan memburu/pertanian, kayu-kayan, patung-patung dll.. AWESOME! Walaupun saya tak minat sangat dengan sejarah-sejarah nie =P Memandangkan no camera is allow, gambar-gambar tak banyak


Dekat petang-petang tue, i am totally dah out of battery! Sampai jer dekat rumah member yg ala-ala homestay kitorang buat, terus saya hilang dibuai mimpi indah.. Hahaha!! (^__^)v

Bangun jer, masing-masing kelaparan.. Siap-siap mandi semua, malam tue keluar pulak sekejap mencari makanan.. 15 minit juga lar nak mencari tempat makan.. Ada makanan yg bizarre for me.. Ye lar, saya tak pernah makan or jumpa.. Antaranya adalah -->

FRIED BANANA WITH CHEESE!
NASI DABAI!
BUTTER CHICKEN WITH PLAIN RICE!

And i am falling in love again with FRIED BANANA WITH CHEESE! OMG! AWESOME! Konpem akan buat satu hari nanti! Hohoho!! (^__^)v Butter Chicken tue tak tahu lar nak cakap macam mana.. Muak giler makan! Dah lar saya pulak yg order makanan tue.. Memang at the end tak habis lar (-__-)"

Habis jer makanan, kembali semula ke our 'Homestay' katanya.. Hehehe!! Masa utk berehat seketika bersama kit kat & our journey will be more fun for the second day in Kuching Sarawak! (^___^)v

Cuti-Cuti Sarawak | Part 1

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

15 comments:

Paly said...

perghh.. meriah siot jejalan kat sarawak, haha... pisang goreng cheese tu leh try wat sndiri ni, hehe

# bday aku 29hb, haha ^_^

Farah Waheda Wahid said...

happy belated burfday...wah bercuti2 sarawak rupanya cikgu German ni... souvenir tarak? he he he...gurau2

AyueJean AJ said...

Alahaiii... Baca entei ni rindu AJ nak ke Sarawak...

Fakhruru said...

@Paly
tue lar, nxt tyme mmg nk kena wat.. bli jer psang gorng siap, tbur cheese.. hehehe!!

29 mac ker? alololo! hepi beLated bufday bro!! ^^

Fakhruru said...

@Farah Waheda Wahid
hehehe!! thanks a lot yek!! ^^

Fakhruru said...

@AyueJean AJ
cpt2!! g booking tket skrng! hehehe!! ^^

Shazrizal Shahmy said...

pisang goreng tu mcm sedap...

Fakhruru said...

@Shazrizal Shahmy
bukan mcm sedap, tp totally sdap & AWESOME!! ^^

Paly said...

omo omo omo!!!~~~

hepi belated day jugakkkk bro~~~ hahaha

Fakhruru said...

@Paly
thanks bro!! ^^

Sally Yatiey said...

Mee kolok memang sedappppp! ;) hee. Selamat datang ke Sarawak ;D

Fakhruru said...

@Sally Yatiey
AWESOME! hehehe!! thanks! ^^

Seneorita Baharin said...

perghhh bestnyaaa! :D
btw FRIED BANANA WITH CHEESE tu nampak mengiurkan dan awesome!! huhu...tunggu part2,3,4 pulak.hee

Zamani Abe said...

semua makanan yg disenaraikan tu faveret saya.. wee

Fakhruru said...

@Zamani Abe
zam kn org srwak ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru