Tuesday, June 11, 2013

8
Little Secrets

Cuti-Cuti Sarawak | Part 3

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Hari ketiga di Kuching, Sarawak pun bermula iaitu dengan menghabiskan masa sehari suntuk di Kampung Budaya Sarawak.. Rasanya kalau pelancong yg datang Sarawak, tempat inilah yg PASTI + WAJIB dilawati, termasuklah kami berempat (^___^)v Kalau nak tahu info lebih lanjut, klik --> SINI

dah macam warga asing dgn pasport ala bagai nie (-___-)"

Kitorang datang tue timing yg elok sangat sebab lagi beberapa minit ada persembahan budaya Sarawak.. Apa lagi, excited lar.. Hohoho!! Tarian-tarian Sarawak yg dipersembahkan memang AWESOME! Saya kan love dancing! (^___^)v

 
 

End of performance tue, dapat lar juga naik pentas menari sama-sama.. Terasa best sangat di situ.. Dah lama tak menari, walaupun sekejap jer, tapi puas! (^___^)v

Then, mula lar perjalanan kitorang mengembara mengelilingi Kampung Budaya Sarawak.. Berjam-jam juga lar nak explore semua dalam tue + panas terik lagi.. Hohoho! Macam-macam ada - melawat rumah Iban, Ulu, Bidayuh, Panjang, main sumpit dll.


Dah puas semua menjelajah, of course lar perut dah kelaparan.. Pergi makan dekat luar Kampung Budaya Sarawak, ada kedai makan-makan tepi pantai katanya..


Then, gerak lar pulang.. Bye bye Kampung Budaya Sarawak! See you again when I see you! (^___^)v Odw balik nak singgah pantai diorang-diorang nie.. Nak mandi pantai katanya.. Saya konfem lar tidak, mana bawa baju spare pun.. Sampai jer pantai, mandi pun tidak.. Photoshoot jer jadinya.. Hahahaha!! =P


Malamnya, kitorang bersemangat nak mengayuh basikal yg 4 orang boleh kayuh sama-sama tue.. Malam sebelum nie kitorang ada nampak satu family naik benda alah nie.. Sebab tue malam tue kitorang pergi tanya + mencari kedai yg sewa basikal tue.. Akhirnya, jumpa juga! Excited bukan main semua orang (^____^)v


Yg bestnya, tuan kedai tue orang Jerman.. Apa lagi, speaking Jerman lar jawabnya.. Bangga! Bangga! Hohoho!! Kitorang naik sejam lar, tapi tak ingat pula berapa harganya.. Puas lar sejam pun, pusing-pusing Waterfront.. Rasa macam drive kereta pun ada, tapi penat lar nak mengayuh (-___-)"

Last night di Kuching, Sarawak memang enjoy puas-puas lar.. Balik hotel, terus semua kecundang.. Hohoho!! Tunggu next entri hari ke-4 pula.. Tschüss! (^___^)v

Cuti-Cuti Sarawak | Part 3

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

happening...wah diam2 gi cuti ek? x ajak pung? eekekeke... akak gurau2 jer...

Fakhruru said...

@Farah Waheda Wahid
hehehe!! nie entri dh basi dh akak sbnrnya, bln 3 ari tu g cuti.. lpa plk nk continue update smpai ada owg tnya.. hehe!!

nxt tyme g cuti ajk akak, nk.. hehe!! =P

Seneorita Baharin said...

gambaq si kachak menari xde ke? =,= ehehe..btw, percutian yg sgt best, tmbh2 brcuti dgn kwn2 kn..awesomeeee ^_______^

Fakhruru said...

@Seneorita Baharin
excited mnari smpai lpa nk amik gmbr =P

mmg bez cuti ngn kwn2 ^^

Paly said...

maut tol ko posing tu, hoho.. tringin lak aku nak pegi, ritu dah ade kawan pegi, cam same jer tmpt ko pegi tu.. arghh~

Masni Syafie said...

belum diberikan kesempatan ke Sarawak..but dlm planning list nak vacation ke sana next yer..hehehe

nice info for me...Follow =)

Fakhruru said...

@Paly
posing op cose kena maut2.. haha!! =P

sspa prgi pon rsanya tmpt akn sma jer sbb tmpt tu lar trikan kt cna.. prgi2, roger2 lar yek.. nk order kek batik sodap! hehe!! =P

Fakhruru said...

@Masni Syafie
slmt mnjljah srwak in advnce! xrugi pergi jln2 sna ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru