Friday, June 14, 2013

6
Little Secrets

Cuti-Cuti Sarawak | Part 4 (Final)

Assalamualaikum  (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari terakhir di Kuching, Sarawak diteruskan.. Aktiviti pertama of course lar breakfast dulu.. Makanan wajib yg telah saya jatuh cinta pada hari pertama utk dijadikan santapan pagi adalah MEE KOLOK.. Mestilah di kedai sOodap hari pertama kitorang pergi tue (^___^)v

siap ada FB page lagi.. ko hader?!

Then, apa lagi! SHOPPING! (^___^)v Tak ingat nama tempat apa.. Tapi ala-ala Petaling Street camtu lar.. Dekat-dekat dgn Waterfront.. Saya of course benda wajib mencari --> KEK LAPIS/BATIK SARAWAK.. 

Macam-macam jenis ada sehingga tak tahu nak pilih yg mana.. Ada Ombak Rindu lar, Oreo lar, Sisik Ikan lar, Puncak Kasih, Cheese etc.. Huhu~ Semua jenis saya rasa sebelum pilih nak beli yg mana.. Kenyang sakan lar dekat situ.. Hahaha!! =P Dan ini lar mangsanya -->


Dah penat shopping sakan, pergi mengisi perut.. Memandangkan masa ada banyak lagi sebelum flight kitorang jam 6.45pm, kitorang cadang singgah sekejap dekat Muzium Sarawak.. Hanya mengisi masa kosong yg ada..


Then, bergeraklah kitorang menuju ke Airport Kuching utk berangkat pulang.. Sampai KLIA dalam jam 8.30pm ++ juga lar.. Puas! Memang AWESOME memori lar sepanjang 4 hari 3 malam berada di Kuching, Sarawak nie.. 1st time in my life katanya! Hohoho!! (^___^)v

Apa-apa pun, thanks a lot to my dearest friends yg sudi menjadi peneman Cuti-Cuti Sarawak! InsyaAllah, next time kita terjah Sabah pula yek, amin.. Hohoho!! (^___^)v Tschüss!

Cuti-Cuti Sarawak | Part 4

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

6 comments:

Lyeen De Syifa said...

part kuih lapis tu yg tak tahan tu..sedapnya la..D:

Fakhruru said...

@Lyeen De Syifa
mmg pon.. soOodapppp!! >.<

Seneorita Baharin said...

wahh makan banyakk tapi badan maintain je si kachak ni :P ^_____^ chantekk lah kek lapis tu, dan semestinya sedapp kan..

Fakhruru said...

@Seneorita Baharin
itu lar, nk jgk bdn nie brisi skit, tp xjgk2.. huhuhu~

Azemi Salowi said...

Tempat yang ala-ala petaling street itu namanya carpenter street.

Azemi Salowi said...

Tempat yang ala-ala petaling street itu namanya carpenter street.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru