Sunday, December 26, 2010

2
Little Secrets

Do U still remember?

26 Disember 2010, kehangatan yang melanda dua negara. Perlawanan Akhir Bola Sepak Piala Suzuki 2010 yang b'langsung di Stadium Putra Bukit Jalil menemukan Malaysia & juga Indonesia. Konpem memang ramai malam nie yang membanjiri Bukit Jalil @ t'pacak di kaca televisyen untuk menyaksikan perlawanan sengit nie, kan2...

Dipendekkan citer, MALAYSIA MENANG!! Oyeahhhhhhhhhhh! *t'xcited pula* Mengalahkan Indonesia dengan jaringan 3-0.. Pape pon, cOngrate team Malaysia. U guys did a very gOod jOb! Untuk team Indonesia, jangan kecewa ok. Adat p'mainan, ada kalah, ada menang (ayat nak jaga hati) Bisa ketemu lagi di lain waktu yek =)


Tapi bukan itu yang saya nak sampaikan pada pOst kali nie yek.. Jeng3~ Jom hari ini saya nak bawa anda semua b'muhasabah diri sekejap + flashback ke masa lalu ^^ Sebelum tue, sila lihat gambar di bawah...


Kenapa pantai?
Kenapa 26 Disember d'bolt & d'merahkan?
Mungkin ramai yang dah tahu jawapannya, kan...

Dikala kita gembira dengan kemenangan
Dikala kita sedih dengan kekalahan
Kita t'lupa tentang sesuatu perkara
Peristiwa hitam yang melanda
6 tahun dahulu membuka cerita...
Tanggal 26 Disember 2004
Menggamit memOri luka
Apabila TSUNAMI melanda
Merosakkan harta benda
Dan meragut beribu nyawa... *mOod nak b'sajak pula* =P

sO, ambil sedikit masa kegembiraan & kesedihan anda semua, sama2 kita hadiahkan Al-Fatihah keapda mereka yang telah kembali ke rahmatullah dalam peristiwa hitam t'sebut. AL-FATIHAH... Terima kasih semua ^^


P/S : rasa macam nak mandi pantai pula =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, December 23, 2010

6
Little Secrets

Kisah Kelmarin

Salam sayang semua! Mesti anda semua rindu saya, kan? *bajet lar pula* okay2, nie nak citer kisah kelmarin (bukan kisah kaisara ok). Saje jer ingin mengisi masa yang terlalu banyak t'buang ini.. Hehehe! =P

Semalam saya mengidam.. Ingat ape, perempuan mengandung jer ker yang boleh mengidam. Lelaki pun boleh lar.. Hahaha! *saya tak mengandung ok* =P

Kelmarin, setelah b'shOpping fOod dengan my sis (duit mak lar), terasa ingin makan & melakukan sesuatu. Antaranya :-


KEK MURAH & SEDAP
Dah lama dah rasa nak makan kek
Cuma malas nak beli *actually kedekut nak kuarkan duit*
Odw balik, my sis singgah di bakery jap
dapat lar cekau 2 slice kek
separuh harga daripada 1 slice kek Secret Recipe
asyik makan kek mahal jer =P

cOklat brOwnies & tiramisu = RM7.0o

PISANG GORENG
Then perut nie wat mOgok nak pisang goreng pula
my sis singgah lar sekejap di pekan Sg. Yan
dapat lar beli pisang goreng RM2.0o
tak sangka pula nak penuh 1 beg plastik
ingatkan RM2.0o sikit jer
rupanya sini bukan kL.. hehe~
pisang goreng panas! nyum3~ ^^

KEROPOK LEKOR
my sis : nak pisang goreng ker nak keropok lekor?
saya : kalau keropok lekor kat ner?
my sis : kat Pantai Murnie lar.. Tepi2 jalan tue
saya : mmm.. Ikut r, kalau nak keropok lekor, gO On jer *ayat selepas membeli pisang goreng*

Pergi lar pula ke Pantai Murni cari keropok lekor
Tetapi sampai2, terasa macam malas pula
my sis pun malas nak berenti
maka, tak beli lar keropok lekor
jalan2 pusing Pantai Murni jer
huhuhuhu~

DRIVING
OMG!! I was driving *sambil melompat keriangan*
saya menyuruh my sis teach me driving
sangat lar gelabi (gelabah + babi) =P
walaupun kaki & tangan menggigil
walaupun kekok nak control stereng
walaupun dijerit-jerit oleh my sis
tapi sangat b'puas hati *tipu giler*

kereta kancil yang dipandu
*nyibuk jer my sis nie*

PHOTOSHOOT
singgah sebentar di Tangga Kenari Waterfall
maka b'mula lah sesi b'fotografi
pOsing sana...
pOsing sini...
pOsing situ...
sangat lar menggedik adik & akak ini =P


Maka itulah 5 perkara yang saya mengidam kelmarin @ semalam. Tapi 4/5 saje yang t'makbul. Moralnya di sini, tidak semua perkara yang kita mahukan akan t'capai.. Hahahaha! *ayat tak boleh blah* =P


P/S : thanks very2 much tO my belOved sis.. Lagi 3 bulan anda nak b'pasangan, lepas nie dah tak b'dua2 dengan adikmu yang kacak nie dah =P

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Friday, December 17, 2010

5
Little Secrets

Bila Sg. Gabai ditawan

Tarikh : 11 december 2010
Tempat : Air Terjun Sungai Gabai
Kenderaan : kereta wira Payed & kereta John
Ahli : Ruru (saya), Payed, abg Khai, John, Arie, Fahrul, Wan-J. Dale, Mukhriz & Nishi

***************

Sehari sebelum pulang ke kampung halaman t'chenta, saya & rakan-rakan yang lain telah b'picnic di air terjun (karangan budak sekolah rendah). Hohoho~ atas usulan Payed seminggu sebelum hari kejadian, maka t'capai lah impian anak-anak remaja ini untuk bermandi mandi + b'seronok2 + cuci mata =)

Bajet nak b'tolak jam 7am, tapi apakan daya, mata tidak terbuka. Hehe~ Last2 dekat jam 8am juga lar kot. Perjalanan yang mengambil masa (entah saya tak ingat berapa lama), alhamdulillah sampai jua di destinasi. Time sampai orang masih tak ramai, jadi dapat lar pilih port yg best...


Naik tangga bukan main tinggi, penat seyhhhhh~ Tapi semangat abg Khai tak luntur, sedaya upaya untuk sampai ke puncak. Hahaha~ =P dapat port best, pasang khemah dulu, makan nasi lemak pedas Payed & apa lagi, terjun dalam air. Hehehe~ ^_^

Semakin lama, semakin lama, damn orang semakin ramai. Memandangkan port yang kami pilih t'sangat best (ada gelongsor2), maka ramai lar orang2 yang ingin menumpang 1 badan. Haishhhh~ then mula lar sesi b'BBQ yang diketuai tukang masak tetap abg Khai, pengipas tough Nishi & Wan-J, penyala api Payed, pemotong ayam bagi kecil Dale, penghibur gitar John, jurukamera Mukhriz & last but not least tukang rasa Fahrul... Saya? Entah, hilang ke mana. Hehehe~ =P


Pape pon memang lama gegiler kami kat situ, sampai tak ingat jam. Macam2 ragam manusia kami dapat tengok, macam2 memori yang t'cipta. Antaranya :-
1) Jumpa abg big no.2.. Hehehe~ =P
2) Jumpa Nishi 10 tahun akan datang b'sama anaknya
3) Mamat b'sabun b'kali2
4) Awekz free hair cun =P
5) Budak jatuh cedera (erkkk.. ada ker? tak perasan)
6) B'karaOke tanpa menghirau keadaan sekeliling
7) Lumba2 gelongsor air terjun
8) Main kejar2 dalam air (penat seyhhh)
9) Macam2 lagi lar ^^





Pape pun, memang hari yang paling best + enjoy + lepas tensen after 2 weeks exam. Ribuan terima kasih tak t'hingga kepada ahli2 kembara yang telah merealisasikan 1st trip ini. T'baikkkkkk!!! Mualaaaaaaa!!! Umpphhhhh!!! =)


P/S : Balik jer, terus pitam sampai ke esok lagi... sighhh~ (_ _!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, December 13, 2010

8
Little Secrets

Cerita Sardin

Di suatu pagi yang dekat2 nak tengah hari...

Si ibu : Haishhh~ nak masak apa tengah hari nie?
Si anak : Sardin! (sambil memotong buah epal & jambu)
Si ibu : Aikk.. Nak makan sardin jer
Si anak : Hehehe~ teringin lama dah nak makan sardin. Kat sana jarang nak makan (sambil tersenyum)

****************

Selesai mandi, si anak pun pergi ke dapur sambil mengangkat tudung salji. Wow! SARDIN! Apa lagi, si anak terus mengambil nasi lemak yang masih b'bungkus, ditambah lagi nasi putih yang baru ditanak, terus makan dengan penuh sopan santun (sila jangan percaya) ^_^

Malamnya, nasi putih + sardin + telur dadar + kicap menjadi santapan si anak lagi. Memang ada umphhhhhhhh!! Blurppppppppppppppp~ Alhamdulillah... =P

Ohhh, sardin~ sudah lama si anak menunggu kehadiranmu.. Akhirnya di rumah jua mereka bertemu. Walaupun ianya sesuatu makanan yang simple, tetapi kenikmatannya memang tiada tandingan ^_^


P/S : ucapan jutaan terima kasih si anak ucapkan kepada si ibu.. Siapakah si anak? ~lalalaaaa

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, December 6, 2010

2
Little Secrets

Anytime U Need A Friend

sOme1 pOst this videO in FB
and i kinda like it very much
nOt abOut the sOng Or the melOdy
but because Of the lyrics ^__^
very meaningful 2 me
thanks a lOt 2 the persOn...

sO, i dedicated this sOng 2 all my belOved friends
THIS IS ME... ^_^


The Beu Sisters - Anytime U Need A Friend

video


P/S : always try 2 be this way.. hOpe every1 understand ^_^

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, December 5, 2010

2
Little Secrets

Lina Birthday Contest


Haishhhhhhh~ Kenapa mOod sekarang asyik nak masuk blOg cOntest jer nie (_ _)!! Tolong~ Tolong~ Tolong~ nie lar padahnya, sekali mencuba, nak lagi =P

Maybe disebabkan dah tak ada keje pape nak wat, try jer lar jOin pape cOntest yang dirasakan cute miut nie termasuklah Lina Birthday Contest nie.. Rasa cute cOz cOntest main letak gambar2.. Hehehe~ =P

Nak tau lebih lanjut tentang cOntest nie, sila lar ketuk2 blOg cik Lina nie yek... Nak letak gambar sendiri boleh kan.. Hehehe~ (terasa bajet di citue =P)


Rasanya tak wajib untuk citer pasal gambar, kan2.. (blushing3~~) Jadi macam biasa, nak tag QUEEN OF CONTEST :-

Farah Khan
Bazilalala
*kamu lar yang tengah baca tue =P


P/S : lepas nie, cOntest apa plak yek? hehehe~ =P

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, December 4, 2010

4
Little Secrets

Edit Foto Contest


Hahahaha~ mesti korang t'kezut beruk kan coz dengan 1st timenya saya cuba untuk memasuki contest yang berada di blog2 nie (gelak sOpan).. ^____^

Bukan apa, sibuk buka blog pagi nie, ada my old bestie leave a comment, tag saya untuk join EDIT FOTO CONTEST nie. Nak tau sapa, meh cini saya nek kenalkan (tengah promote nie). Nama dia kak long Miera.. Klik lar kalau nak singgah2 melepak kat blog dia. Ok, dah melalut =P

Contest nie di anjurkan oleh Qasehdahliaadelia.. Senang jer, korang just edit2 gambar korang yang terperuk pekasam dalam laptop 2.. Kalau nak tau syarat2 & hadiah pe yang bakal dipertaruhkan, korang just ketuk2 blog Qasehdahliaadelia yek ^__^

So, gambar yang saya pertaruhkan adalah gambar dengan my bestie rOommates sewaktu sambut fiesta raya kat kolej ^___^

SEBELUM

SELEPAS

Ok, selesai sudah.. Konpem2 saya kena tag, konpem2 lar saya kena tag orang balik kan. Haishhhh~ Jadi 4 orang yang bertuah ditag oleh saya (sila berasa bangga) :-

Farah Khan (queen of contest)
Bazilalala (queen of contest)
Adik Kecik Juer
(queen of editing)
Aten Tembam (queen of editing)


P/S : nie sah memang dah tak dak keje nak wat (mOod : malas nak stadi) (-_-!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, November 28, 2010

2
Little Secrets

Nice Song, Great Voice

Sewaktu sibuk b'stalker di facebook, tetiba mata t'paut pada suatu video yang membuatkan diri ini terasa ingin m'klik (skema giler ayat) ~lalalaaaa =P

Ada lar video seorang budak nie menyanyi. Aku rasa dia bukan penyanyi kot. Saje kan menyanyi2 then post kat youtube ala bagai. Tapi yang aku suka, suara dia teramat lar sedap (macam makan eskrem cornetto.. Nyum3). Lirik pon boleh tahan, but tiada kaitan dengan diri ini k...

Korang dengar lar sendiri. Malas nak citer panjang-panjang. Nak sambung stadi pulak (sila jangan percaya ayat ini). Then sila lar komen =)


Thaqif - Kemana Kau Menghilangkan Diri

video

Mengapa kau melarikan dirimu
Ku rasa sayu
Ku ingin kau disampingku
Seperti waktu dahulu

Kemana kau menghilangkan dirimu
Ku rasa rindu
Ku mencarimu
Di singgah sana

(chorus)
Dan aku
Hilang tempat bermanja
Kau pula
Bersuka ria

Kemana kau menghilangkan diri
Ku yang mencari
Manakah janji dan sumpah setiamu
Yang kau berikan padaku

Apakah kesalahanku padamu
Dan juga tingkahlaku ku itu
Sehingga kau menghilangkan dirimu
Dan aku kehilangan mu

(ulang chorus)

Tolonglah kembali ke pangkuanku
Ku ingin bersamamu
Seperti waktu dahulu
Kita berdua gembira


P/S : tak dapat b'karok kat luar pon, b'karOk dengan rOommates dalam bilik pun jadi. Jimat duit... hahaha~ terbaik! ^_^

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, November 23, 2010

4
Little Secrets

Final Exam Sem III 2010/2011

pejam celik pejam celik, dh msuk sesi 2010/2011
pejam celik pejam celik, semester III dah start
pejam celik pejam celik, 7 subjek dah habis b'kuliah
pejam celik pejam celik, sekarang dah masuk final exam
pejam celik pejam celik, lagi berapa hari lagi my 1st paper
pejam celik pejam celik, masih lagi b'tungkus lumus stadi (tipu giler)
pejam celik pejam celik, inilah my exam schedule :-

PEMEROLEHAN BAHASA (TTEA 3102)

BAHASA JERMAN III (TBEG 2203)

LITERATUR BAHASA JERMAN (TBEG 2161)

PSIKOLOGI DALAM PENDIDIKAN (TBEX 2101)

KAJIAN SUKATAN PELAJARAN (TBEX 2102)

tapi tyme menjawab exam
jangan pula korang pejam tak celik-celik
hehehe~ ^_^
btw, wish all yg b'tungkus lumus nak exam
GOOD LUCK :: ALL THE BEST :: ALLES GUTE
together we pray for our success, amin...

STADI BIAQ LEPAK
RESULT BIAQ GEMPAK


P/S : 2-3 hari lagi nak 1st paper, tapi still tak sedar diri + relax2.. sempat g kuar Mid tengok wayang, tidur nyenyak kat bilik.. haha~ apa nak jadi? phewwwwww~ (nie bkn mengeluh)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, November 21, 2010

4
Little Secrets

Sama Tetapi Tidak Serupa

20hb November 2010

kak Amal & abg Big

berkongsi tarikh yg sama,
bulan yg sama,
tetapi tahun yg b'beza,
umur yg b'beza,
jantina yg b'beza,
badan? mmmm... hehehe~ =P
masa? ntah, sapa yg kuar dulu...

hepi sweet 22nd --> kak Amal
hepi sweet 23rd --> abg Big
may ALLAH bless both of u, amin... ^_^


P/S : hepi anniversary also 2 ~PS~ for a year, 12 months, 48 weeks, 365 days, 8760 hours, 525600 seconds...

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, November 16, 2010

2
Little Secrets

Salam Eidul Adha 1431H

1431H/2010M

yg Muslim, slamat mnyambut Aidil Adha
yg wat korban, thniah d'ucapkan
yg nk smbleh korban, jgn anda yg t'smbeleh k ^_^
yg tgh tlong mak, alhmdllah
yg tgh msak2, hope sdap lar yek
yg tgh mkan, ingt2 lar org kt cni ^_^
yg blik kg, enjoy2 oliday
yg tgh nk drive, jgn anda yg t'korban k
yg tlh abs xm, beznya korngggg!!
yg bkal xm, rya2 jgk bku jgn lupa (utk dri sndri (_ _!!)
yg tgh bca post nie, trimas sbb mnyinggah XD
yg... yg... yg... yg... yg... yg... yg...


P/S : slesema~ sighhhh~ (-_-!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, November 9, 2010

2
Little Secrets

Puisi Sebuah Persahabatan


Sskali jdilah kwn yg m'dgr drp yg hnya b'crita,
ambillah msa utk mmhami hati & prsaan kwn,
krna dia jga sOrng mnusia,
yg m'pnyai rsa tkut, bmbang, sdih & kcewa,
yg m'pnyai klemahan & mmrlukan kwn sbg kkuatan,
jdilah kwnnya itu...

kta slalue mlhat dia ktawa,
tp mngkin dia tdk stbah yg kta sngka,
d'sblik snyumannya itu,
mngkin byk crita sdih yg ingn d'luahkn,
d'sblik ktnangannya,
mngkin t'smpan sribu kkalutan,
kta tdk tahu,
shnggalah kta mncuba,
jdilah kta shabat spt dia...

mngkin TUHAN sngja mhu kta b'jmpa dgn org yg slah,
sblm mnemui insan yg btul,
spya apbla kta akhrnya mnmui insan yg btul,
kta tahu bgaimna utk b'sykur dgn nkmat pmbrian
& hkmah d'sblik pmbrian t'sbut...

apbla 1 pntu kbhgiaan t'ttup,
yg lain pstinya akn t'buka,
tp lzimnya kta akn mmndang pntu yg t'ttup itu t'lalu lama,
hnggakan kta tdk nmpak pntu yg tlah pun t'buka utk kta...

msa dpn yg crah sntiasa b'traskan khdupan lalu,
khdupan lalu yg tlah d'lupakan,
kta tdk boleh mnruskan khdupan dgn smpurna,
shnggalah kta mlupakn kggalan & kkcewaan msa slam...

kbhgiaan ssOrng mnusia tdk smstinya dpt mmiliki sgla yg t'baik,
mreka hnya m'buat yg t'baik dlm apa sja yg dtg dlm p'jlnan hdup mreka,
kbhgiaan t'ltak kpd mreka yg mnangis,
mreka yg t'luka,
mreka yg tlah mncari
& mreka yg tlah mncuba,
krana hanya mreka,
yg mngenal erti mnghargai...

kwn yg plg baik adlah ssOrng yg anda boleh dduk dlm buaian
& b'buai b'sma tnpa bkta apa2,
& kmudian b'jlan pulang
dgn prsaan bhwa itulah p'bualan yg plg hbat yg prnah d'alami...

mmg bnar kta tdk akn tahu apa yg kta ada
shnggalah kta khlangannya,
& jga bnar kta tdk tahu apa yg kta rndukan
shnggalah 'ia' dtg...

m'beri sluruh ksh syg kta
bknlah 1 kpstian yg dia akn mnyayangi kta kmbali,
jgn hrapkn ksh syg sbg blasan,
ntikan sja utk ia mkar di hatinya,
tp skranya ia tdak,
pstikan ia trus mkar d'dlm hati kta,
prsaan itu cma mngambil 1 mnit utk jtuh hati pda ssOrng,
1 jam utk mnyukai ssOrng,
1 hari utk mnyayangi ssOrng,
ttapi ia mngambil msa spnjang hdup utk mlupakn ssOrng...


P/S : cOretan hati utk smua ^_^

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, November 7, 2010

2
Little Secrets

The Power of Future Teachers

B.Ed. German Cohort 1
Intake 2007
Presenting You...


video


P/S : credit to Payed ^_^ miss the moments a lot :')

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, October 31, 2010

2
Little Secrets

Hari Kokurikulum UM 2010/2011


28/10/2010 ari tue ada hari kOkurikulum kt UM
& i involved in this activity
coz diz sem i took kO-k (have to)
GREK 1031 - Asas Tarian Kebangsaan
weeeeeeeeeeee~ ^_^
jom imbas kmbli pnglmn aku spnjng krsus nie
zassssssssssssssssssss~

1st day aku nk g klas pon dh sesat
aku xtau yg klas dh tukar tmpat
jdi aku pon bjln lar mnuju ke bngnn ppriksaan (BP)
smpai2 xdk org lngsung
gelabi aku (gelabah + babi) =P
tup2 jmpa ngn 2 org gurlz yg sma2 ssat ngn aku (cun jgk)
alhmdllah, ada gengz.. hehehe~

jln2 mncari akhrnya nmpk notis kt ppan knytaan
"klas GREK1031 di bilik audio visual, fakulti Pendidikan"
damn... bru tau
jdi kmi b'3 pon grak nk g fak pnddkan
mlang xb'bau, hjan ttba lbat nk mpuih
damn lgi skali... tkndas kt sbrang jln dpn dtc
than2 tksi bjuta kli, akhrnya dpt jgk
alhmdulillah... =)

pndekkn cter, smpai2 je kt klas
bkk pntu, msuk jer, truz t'sentap sktika
sbb per??
sbb aku sorng jer LELAKI
wat muka stbal 40 inci, msuk jer
nxt weeknya, ak ttap dtg
& lakinya b'tmbh 4 org
oyeahhhhhhhhhhhhhhhhhh~
mka bmula lah ksah ak bljar asas tarian kbngsaan


yg pling bez bla kta blajaq mnari ngn mak2 bdak
mjoriti yg dh khwin, ada anak2
mmg happening ggler
wlaupun diorng xpndai mnari
tp smngat diorng utk bljar mmg aku tabik lar
smngat diorng lain drp kita yg msh muda2 nie
dgn diorng mmg ak bsmngat ggler
^_^

cgu ak plak slalu kondem diorng
kta "mak2 bdak mnari kn ect2 lar"
tp diorng xpnh rsa nk ptus asa + down
apa yg -ve cgu kta, smkin bsmngat diorng
nk bktikan yg tnggapan cgu thdap mak2 bdak thdap trian clap

& bla hari kjadian, mmg impian diorng tcpai
alhmdllah, kmi bjya dpt tmpat ke-3 dlm seni kebudayaan
mmg hepi ggler r akak2 smua nie
smpai cgu pon msh xpcya yg dpt tmpat ke3
'don't judge book by it cover'

klu nk cter lgi
mmg byk ggler knangan aku ngn smua mak2 bdak
yg aku glar as akak2
dpt mrasa ksh syg ibu :')

bukti 3rd place


P/S : miss them sOo much... Akak2, sya syg akk smua :')... & thanks a lot kpd yg dtg tgok bgi support, yg dtg xsmpat tgok utk bgi support, yg xdtg tp ttap bgi support

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, October 21, 2010

2
Little Secrets

Guru & Anak Murid

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

....................................

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!


Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!


Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)


P/S : mati lar aku klu ada ank mrd mcm nie nti.. hohoho~ ppe pon, slah siapa bnda nie blaku? renung2 kan utk bkal guru2 d luar cana... ^_^


JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, October 12, 2010

0
Little Secrets

10/10/10

Klu sbut psai 10/10/10 nie
rsanya rmai yg tlntas d pkran psai pkhwnn Aqasha lar
psai pkhwinan Dr. Sheikh Muszaphar lar
psai tema khwin2 jer lar
sbut psai khwin nie
aku bila lgi..?? tetttttttttttttttttttt.!!!
sOklan cepu mas kena kt btg hdung sndri
ketepekkkkkk.!! (sOund effect skit)
~lalalalaaaaaaaaaa =P

dh2 mrapu mrapan nie
bkn sbb tu ak nk tls blog nie
(sila ksong kn pkran anda psai 2)
actlly ada 2 prstwa b'bngkit pd 10/10/10
jOm, layannnnn!! (ala2 Fafau)
lorrrrr.. ttba kuar gmbaq pOmpuan mna plk nie
wat gaya peace plk
pstu bjet cun (sila jgn puji lbh2)
~(-_-)!!~

ok2, nie lar NUR NAJIHA SAULANI
amcm, trasa dri d'promote x?? hehe~
(sila jgn cuba ngOrat)
besday dia jtuh tgOlek bguling2 sma ngn Dr. Muszapfar khwin
sO, camat hari kelahiran ye cik jiha
yg ke (10 + 5 - 7 + 10 + 7 - 3) = .......
msti korng tgh kira2 ngn jari kn
hahahahaha~ =)
smOga 3 bnda yg d'impikn itu tcpai, amin

prstiwa ke2 adlh Malam Pengenalan FESENI Za'ba 2010
nape b'bangkit? why? why? (-_-)??
sbb aku tlbat dgn acra psmbhan pd mlm 2
weeeeeeeeeeeeee~ \(^_^)/

psmbhan ape..??
of cOurse lar tarian tradsiOnal =)
2 ari sblm mlm kjdian trima last call
soh msuk trian sbb xckup sOrg lgi
sO try cuba test slps ykin dgn dri sndri
cOz aku blajar smua step hnya dlm 1 mlm jer
yg lain dh lma dh blajar
alhmdllah, dpt catch up seiring sjlan dgn yg lain2 =)

& mlm kjadian mmg aku bpuas ati lar
enjOy dgn tarian cOz easy + ringan
xtrasa mcm dlu2 (yg tau, diam)
miss the mOment
cOz i lOve dancing
~lalalalaaaaa (^_^)


itu shja utk prstwa 10/10/10
sekian, terima kasih (O_o)/


P/S : dpt tgOk Jgn Pndang Blkang Congkak 2 ngn belOved rOommates ptg 2 =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, October 9, 2010

5
Little Secrets

Mari Berbatik

bkn snang utk mbuat btik k rkn2
sila phm dgn sfhamnya k
ini bkn mbuat kek btik tyme2 rya 2 yek
sgt jauh smpangnya blari (erkk.. ayt ape nie?)
hohohoho~ =P

dh lma nk post bnda alah nie
tp ttunggak jer rsanyaaa
xdk motivasi nk mnaip (cewahh~~)
dlm klas Pendidikan Seni Visual (PSV) kli ini
ak mndpat pnglamn utk mbuat batik sndri
dri mncpta coraknya sndri (ini bkn batik cop k)
mlukis sndri
mncanting sndri
shnggalah mwarna sndri
mka thasil lah batik cptaan FAKHRUL RURU sndri
(trasa bngga di situ) ^_^

ya ampun..........
bkn snang k nk wat batik nie
spnjang proses mcm2 pkara tjadi
mlut nie xhnti2 mngeluarkn 'pktaan2 baik' =P
tgn nie ala2 parkinson tyme mncnting
proses yg mngmbil msa yg lma & sush
bru lar aku tahu
nape kain batik 2 sgt mhal
hohohohoho~

klu kOrng nk tahu prOses2 btik nie
sila lar lyari blog si bazilalala
(baz, i promote blog u nie... blnja k) =P
jdi korng akn phm

dh lar bab2 mrapu mrapan nie
aku dh xsbar nk mnnjukkn hsil btik ku ini
air tgn yg sgt bseni (ayt yg sgt pwsan gtuee)
jgn jeles2 k rkn2 =)

inilah dia cork yg d'lukis dgn pnsil
nmpk x? nmpk x?
(sila jwb ya jika anda xpndek umur)

hah! nie sure kOrng nmpk sjbik2
bru je lpas cnting ngn llin pnas
(lpa nk ckp, my motif adlh teratai n rma2)

abs mncnting, tyme mwarna lar plak
wktu nie lah ia mngugat keimnan anda yek
trasa sgt stress di ctue

jeng3~ hasilnyaaaaaaaa
merah gtueeee, i like.!!
(sila puji, jgn lah malu2) =)


P/S : sO, ada sspa yg nk order btik drp saya? hehehe~ =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, October 2, 2010

2
Little Secrets

Editing Addicted

Wahhhhhhhhhhhhhhh~ (^_^)/
aku dh pndai dh nk edit2 gmbar
stlah skian lma aku mncari2 cranya
ttba dia dtg dgn sndrinya
tror x aku? (tlong lar puji aku)
hehehe~ =P

sO skrang dh addicted ngn bnda alah nie
nk jer edit smua gmbar2 yg ada
hehehe~ =)

dgn mnggunakan PhotoScape
inilah hasilnya....
(pas nie bljaq gna per plak yek?)

1st product

2nd product

3rd product

last but not least, me ^_^


P/S : Farah Khan, Ru dh pndai dh edit2.. Jom2 lawan =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, September 28, 2010

3
Little Secrets

Suka, Sayang & Cinta


wow2!! (@_@)
tajuk yg mnarik utk kali ini
stlah kian lma mnyepi (lama ker??)
ttba mncul dgn post hngat nie kan..
hehehe~ ^_^

sOme1 ask me : "apa beza antara sayang & cinta?"
sOme1 tOld me : "saya syg dia, tp xcinta"
& situasi ini mbuatkn aku t'tnya2
jdi mri sma2 kta mrungkai mkna di sblik "2S 1C"


SUKA
"kita sukakan dia krna dia klakar, happy-go-lucky, bila b'sama dgn dia, kita rsa nk tglak smpai pch prut, tp kta xlah rindu ggler kt dia klu xjmpa smpai smnggu pon"

SAYANG
"kita mmerlukan dia di msa kita mmerlukan ssOrang utk bkOngsi rhsia & ksah duka kita. Slaluenya kta akan syg ssOrng yg sntiasa mnjadi TELINGA kpd mslah kita"

"ttapi, mnyayangi ssOrng amt luas skOpnya & blum tntu mncapai thap utk mncintai. Kita mngkin mnyayangi kluarga, shbat, guru & ssiapa shaja"

"rsa syg akn mberi ksan yg bpnjngan sma ada kita sbg org yg mnyayangi @ dsyangi krna rsa akn dpt dhalusi wjudnya KEIKHLASAN dlm stiap tndkan yg dlakukan. KEIKHLASAN ini yg akn mberi rsa syg yg bpnjgan & trus mndOakn KEBAHAGIAAN utk Org yg tsyang"

CINTA
"kita mnghrapkan dia akn mnjadi mlik kita. Sgala apa yg kita buat, klu boleh nk dia tahu... & kita sbolehnya xnak skitkan hati dia, kita akn sntiasa b'pk ttg drinya"

"cinta tlalu kompleks utk dhuraikan. klu tgok dri pptah Arab : CINTA ITU PEKAK & BUTA... rsa cinta yg mndlm akn mmekakkn tlnga utk trima sgla nshat drp org lain. Cinta jga akn mbutakan mta utk mlihat klmhan2 org yg dcntai skalipun nmpk jlas d'mta org lain"

"cinta mmpu mberi rasa gmbira dlm hdup, ttapi cinta jgk mberi luka yg skar utk d'ubati krna cinta hnya slalu dsndarkn kpd mnusia"


SUKA adlah saat ia mnangis
& kau akn bkta "sdahlah, jgn mnangis"

SAYANG adlah saat ia mnangis
& kau akn mnangis bsamanya

CINTA adlah saat ia mnangis
& kau akn mbiarkan ia mnangis d'bahumu
smbil bkata "mri kta slesaikan mslah ini bsma2"

Pda saat org yg kau SUKA mnyakitimu
kau akn mrah & xmau lgi bcara dgnnya

Pda saat org yg kau SAYANG mnyakitimu
kau akn mnangis utknya

Pda saat org yg kau CINTA mnyakitimu
kau akn bkta "xapa, dia xtau apa yg dia lkukan"

Pda saat kau SUKA pdanya
kau akn mmksanya utk mnyukaimu

Pda saat kau SAYANG pdanya
kau akn mbiarkannya memilih

Pda saat kau CINTA pdanya
kau akn slalu mnantinya dgn pnuh stia & tlus

SUKA adlah kau akn mnemaninya bla ia mnguntungkn

SAYANG adlah kau akn mnemaninya d'saat dia mmrlukan

CINTA adlah kau akn mnemaninya xkra bgaimna pun kdaanmu


P/S : Bgaimna kdaan anda skrang? Apkah yg anda rsakn skrang hnya skdar suka thadap ssOrng? Hnya emOsi ssaat shja? Atau anda tlah tlus mncintai & mnyayangi dia? Renung2kn & slmat b'amal (^_^)/

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, September 19, 2010

2
Little Secrets

Reunion SKYK 1996-2001

SKYK 1996-2001

stlah 9 tahun bpsah
stlah smua mnuju hluan msing2
akhrnya pda raya ke6
kmi smua btemu kmbali (xdk lar smua)
mengungkit kmbali memori silam
REUNION SEK KEB YAN KECHIL (SKYK) 1996-2001
weeeeeeeeeeee~ (^_^)/

sgt2 bezzz..!!
dpt blik bkumpul ngn rkan2 lma
dpt blik bjumpa ngn my bestie
mcm2 crita & krenah ada
wlaupun hnya smtra sja
tp memori itu xkn ku lupa...



P/S : thanks a lot 2 mster plan (Yatie), Bun, Chan, Apit, Anuat, Amir, Cop, Emy, Mad, Alip, Anisah, Peanut, Fairus & Husna (klu ada yg xsbut 2 sowie yek)...

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, September 9, 2010

2
Little Secrets

Selamat Datang Syawal 2010

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi ku dengari
kau pergi... pergi...
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan
berbunga diranting usia...


akhirnya
RAMADHAN kli ini tlah prgi
& d'gntikan dgn SYAWAL yg t'indah
xsngka kan
pjam clik pjam clik
dh 30 ari posa (bgi sspa yg xckup tue, jgn lpa gnti k)
rsa mcm bru smlm jer
1st day posa aku bkk sorng2 kt Mid =P

dan last2 RAMADHAN nie
bru lar aku nk t'pk
byk ke amal ibdat yg aku wat?
byk ke phla yg aku kmpul?
ckup ke smua nk tnggung dosa2 aku?
mmmmmm... (-_-!!
hnya DIA shja yg tahu...

RAMADHAN kli ini jgak
mcm2 pkra yg blaku
yg mnguji keimnan aku sbg hambaNya
org putih kta "sweet & sour"
hehehehe~ ^_^
bkak pOsa sOrng2
bkak pOsa ngn maggi jer
bkak pOsa ngn rOti + biskut
smbut bezday my beloved along
bkak pOsa ramai (follow post "gReat buka pOsa 2010")
emO sna sni =P
demam etc....

dkt nk SYAWAL nie plak
"ank drhaka" ini dpt blik BANDARAYA YAN
dpt gk smbar 2-3 hlai bju raya
bntu my sis wat Almond Yan (hehehe~ ^_^)
& last but nope least
tgas wjib aku tyme mlm raya
ltak kueh raya dlm bkas (tiap2 thun xpnh aku mis.. hehe~)

sO, sempena SYAWAL 2010 nie
sya MOHD FAKHRURROZI B MAT ARIS
ingin ssun sgla jari jmari yg ada ini
mhon ampun & maaf
andai ada clap & slah
spnjang sya brada d'dnia nie
"buang yg keruh, ambik yg jrnih k"
kpd yg byk wat slah kt i tue
jgn rsau
i dh ampunkn dh pon (^_^)V
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN


P/S : yg dkt, yg jauh tue, nk rsa kueh almOnd yan buatan tgn, jmput2 lar dtg ke rumah k.. hehe~ ^_^

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, August 31, 2010

7
Little Secrets

AKU & DIA

Spa nk dgr cter drp aku.?! Sila brasa excited skrang.. hehe~ \(^__^)/.. Ini adalah p'mulaan ksah aku & DIA shnggalah hbungan aku & DIA skrang.. Spakah DIA?? Jeng3x.. (tlong lar suspens skit).. Nk tahu, ikutilah.......


tanggal 28 Jun 2009
aku mlihat DIA di pntu gate Za'ba
sgt bsing DIA tyme tue
mlut klahkan mami jarum.. hehe~
tp 1st impression aku
DIA sOrng yg sgt friendly
i like.... =)

hari2 aku d'teruskan
jodoh memprtemukan aku & DIA lgi
DIA adalah PM sel aku (msti dh leh agk spa)
maka aku dpt mngenali DIA dgn rpat lgi
DIA gila2
aku pon sama2 gila
itulah yg m'buatkn aku & DIA ada psmaan
m'buatkan aku brasa slesa dgn DIA...

slpas itu, aku & DIA jrang b'jumpa
tp ALLAH itu Maha Berkuasa
mngkin ALLAH tlah ttapkan ssuatu utk aku
aku mngenali rakan2 DIA
rkan2 yg rpat dgn DIA
yg slalue hnging out dgn DIA
& m'buatkn aku trut srta dlm hbngan itu...

msa smakin b'lalu
dri sem 1 ke sem 2
dri thun 2009 ke 2010
tanpa ku sedari
keakraban aku & DIA smkin utuh
tanpa ku sedari
wjudnya ksih syg aku t'hadap DIA
tanpa ku sedari
aku amt mengambil brat ttg DIA
dan tanpa ku sedari
DIA tlh mnjadi sbhgian drp hdup aku...

Siapakah DIA?
DIA adlah seorg yg aku sayangi
DIA adlah seorg yg aku kasihi
DIA adlah seorg yg aku kagumi
DIA adlah seorg yg akn ku jejaki
kerana
DIA sntiasa ada utk aku
DIA byk mngjar aku erti kehdpan
DIA mnjdikan aku sorng yg kuat
DIA mberikan aku kgmbraan
dan DIA adalah.....

insan yg b'nama IZZAT IZZUDIN HAMDAN.!!
insan yg ku gelar ABANG.!!
insan yg ku anggap ALONG.!!

SELAMAT HARI LAHIR LONG
SEMOGA LONG PJG UMUR
SEGALA IMPIAN LONG T'CAPAI
MENJADI INSAN YG B'GUNA
RU MOHON MAAF ATS SGLA YG B'LAKU
DLM MENYAMBUT BESDAY LONG
JGN AMBIL HATI K
LOVE U SOO MUCH MY BELOVED BROTHER
MAY ALLAH BLESS U
AMIN...
(^__^)


P/S : ada yg kta along nie my pkwe.. pekejadahnyaa!! ish3x.. so, skrang korng dh tahu yek siapa DIA sbnarnya di hati aku... =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, August 30, 2010

2
Little Secrets

AWESOME Buka Puasa 2010

Date : 24/08/2010
Place : Seoul Garden, Kerinchi
Members : German Cohort 1, German Cohort 2, Apam & Mitch
Comment : T'sgt bezzz.!! Mkn buffet smpai nk pch prut (msk sndri plak tue) hehe~ tp hrga, gurlpppp.. telan air liur la.. hohoho~ =)

(tiada gmbar.. tnggu diorng upload, xdk pon)


Date : 27/08/2010
Place : Pizza Hut, Mid Valley
Members : beloved PS (along, ecang, abg big, abg pejal, kak izzah, kak amal, aten & adk juwer)
Comment : MantOrbbbbbbbbbbbb.!! Finally t'cpai gk hsrat utk kmpul smua 9 org lengkap bkk posa sama2... Hepi2 (^__^)


Date : 28/08/2010
Place : Chicken Rice Shop, Bangsar South
Members : beloved rOommates (Arie, Safwan & Ridhwan Syafiq)
Comments : superrrrrrrrrrrrrr.!! slpas d rncang, xjadi2.. akhrnya last week b4 cuti, jdi jgk.. together-gether, mmg mcm2 pala.. Thanks coz mmkbulkan hrpan saya... =)



Date : 29/08/2010
Place : Rahsia
Member : hanya dgn DIA \(^__^)/
Comment : wOnderful day + knangan t'indah.. nie pon sma, dri sem lpas lgi mrncang bgai nk rak, last2 nie 1st tyme dpt kuar sma2... hohoho~ ppe pon, sgt2 hepi.. thanks to YOU k.. next lps raya plak k =).. Hab' DICH sehr Lieb ♥ ♥ ♥

taraaaa.!! inilah DIA =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, August 23, 2010

4
Little Secrets

The End of PM KK7 10/11


23 August 2010 (Monday)
this is the day
this is the end
the end i become a Pembantu Mahasiswa KK7 10/11
eh2.. sowie2 (-_-!!
WE become a Pembantu Mahasiswa KK7 10/11
yeahhhhhhhhhhhh~ \(^__^)/

after 7 weeks
we hold the duty as "Pembantu Mahasiswa"
finally it's over
with sweet and sour
but...
the title "Pembantu Mahasiswa"
the memories we had together
always remains in my heart
forever and ever (T_T)


"A MOMENT LASTS ALL OF THE SECOND
BUT THE MEMORY LIVES ON FOREVER"



P/S : Credit to PM JOHN, PM pSytoN, PM MEL, PM IZZAH YUSOFF, PM KUGEE, PM RADZI, PM PUTRI, PM zCHUCKz, PM TULIP, PM SAF-ONE, PM RIDHWAN, PM SITI, PM RAMLEE, PM DON PAMI, PM ONE, PM JUER, PM ARIE, PM ICHI, PM RENU, PM APAN, PM PIJA, PM ELEINE, PM PUTRA, PM DALE, PM @KIRA, PM FAR-AID, PM JUNE, PM BOB, PM AHADIAT AKASHAH & last but not least PM RURU \(^__^)/

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru