Friday, December 17, 2010

5
Little Secrets

Bila Sg. Gabai ditawan

Tarikh : 11 december 2010
Tempat : Air Terjun Sungai Gabai
Kenderaan : kereta wira Payed & kereta John
Ahli : Ruru (saya), Payed, abg Khai, John, Arie, Fahrul, Wan-J. Dale, Mukhriz & Nishi

***************

Sehari sebelum pulang ke kampung halaman t'chenta, saya & rakan-rakan yang lain telah b'picnic di air terjun (karangan budak sekolah rendah). Hohoho~ atas usulan Payed seminggu sebelum hari kejadian, maka t'capai lah impian anak-anak remaja ini untuk bermandi mandi + b'seronok2 + cuci mata =)

Bajet nak b'tolak jam 7am, tapi apakan daya, mata tidak terbuka. Hehe~ Last2 dekat jam 8am juga lar kot. Perjalanan yang mengambil masa (entah saya tak ingat berapa lama), alhamdulillah sampai jua di destinasi. Time sampai orang masih tak ramai, jadi dapat lar pilih port yg best...


Naik tangga bukan main tinggi, penat seyhhhhh~ Tapi semangat abg Khai tak luntur, sedaya upaya untuk sampai ke puncak. Hahaha~ =P dapat port best, pasang khemah dulu, makan nasi lemak pedas Payed & apa lagi, terjun dalam air. Hehehe~ ^_^

Semakin lama, semakin lama, damn orang semakin ramai. Memandangkan port yang kami pilih t'sangat best (ada gelongsor2), maka ramai lar orang2 yang ingin menumpang 1 badan. Haishhhh~ then mula lar sesi b'BBQ yang diketuai tukang masak tetap abg Khai, pengipas tough Nishi & Wan-J, penyala api Payed, pemotong ayam bagi kecil Dale, penghibur gitar John, jurukamera Mukhriz & last but not least tukang rasa Fahrul... Saya? Entah, hilang ke mana. Hehehe~ =P


Pape pon memang lama gegiler kami kat situ, sampai tak ingat jam. Macam2 ragam manusia kami dapat tengok, macam2 memori yang t'cipta. Antaranya :-
1) Jumpa abg big no.2.. Hehehe~ =P
2) Jumpa Nishi 10 tahun akan datang b'sama anaknya
3) Mamat b'sabun b'kali2
4) Awekz free hair cun =P
5) Budak jatuh cedera (erkkk.. ada ker? tak perasan)
6) B'karaOke tanpa menghirau keadaan sekeliling
7) Lumba2 gelongsor air terjun
8) Main kejar2 dalam air (penat seyhhh)
9) Macam2 lagi lar ^^





Pape pun, memang hari yang paling best + enjoy + lepas tensen after 2 weeks exam. Ribuan terima kasih tak t'hingga kepada ahli2 kembara yang telah merealisasikan 1st trip ini. T'baikkkkkk!!! Mualaaaaaaa!!! Umpphhhhh!!! =)


P/S : Balik jer, terus pitam sampai ke esok lagi... sighhh~ (_ _!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

5 comments:

izzahyus0f said...

agak la gambar nishi tu..serupa weyh.........
ruru sungai gabai kt ner????
ooo remaja sungguh korg kan??
mn gmbo big no 2??

fakhruru said...

goggle sndri lar sg gbai kt ne
hehehehe~ ^^
akk klik gmbar last skali
ada abg bsar pkai bju ptih
xdk gmbaq dkt.. huhu

BiG said...

cehhhh..
mcmmane jpe abg yg no 2 lak..
pe cri2 yg mnampkkn kesamaannya..
hehehehhehe

BiG said...

ada gmba x org yg cm abg uhhh???

fakhruru said...

hehehe~ sbsar a.bg lar ksmaanya..
hehe~ =P
juz klik gmbar bwh skli 2
laki yg bju putih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru