Saturday, April 6, 2013

7
Little Secrets

Cuti-Cuti Sarawak | Part 2

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari kedua di SARAWAK, kitorang merancang utk bermandi-manda di sungai - Ranchan Recreational Park.. Perjalanan dari "Homestay" kitorang mengambil masa yg lama juga lar, lebih kurang 1 jam ++.. Dalam jam 10am ++, maka bermulalah pengembaraan kedua kitorang di Sarawak! (^___^)v

First of all, kitorang pergi ke Serian dulu untuk berjumpa dgn seorang lagi rakan, yg bakal menjadi our second tourist guard ke Ranchan Recreational Park.. Sampai-sampai dah dekat tengah hari, apa lagi, lunch dulu sebelum berguling-guling dalam air! And of course, my meal was MEE KOLOK! (^___^)v Tapi still tak dapat lawan MEE KOLOK yg 1st try saya di kedai hari tu..


Dah puas melantak sakan, maka jom enjoy!!! Kitorang memang spend lama giler dekat Ranchan Recreational Park tue, lebih kurang 3 ++ jam.. Hahahaha!! Puas! (^___^)v


Petang-petang tue orang dah semakin ramai membanjiri Ranchan Recreational Park.. So, kitorang pun start lar kemas-kemas utk pulang.. Bukan pulang ke kL, tetapi ke bandar Kuching.. Hohoho!! Dekat maghrib juga lar nak sampai bandar Kuching..

Lupa nak bagitau, kitorang terpaksa meninggalkan 'Homestay' & check in di Hotel memandangkan jarak 'Homestay' nak ke bandar macam jauh.. Nak cari makan malam-malam pun kena keluar lebih kurang 15-20 minit.. Huhuhu! So, Dormani Hotel menjadi mangsa kitorang, 2 mlm RM200.. Seorang just bayar RM50..  Murah lar tue~


Dah rehat + mandi-mandi + siapkan diri di Dormani Hotel, keluar lagi utk menyaksikan keindahan malam bandar Kuching.. Kuching Waterfront menjadi tempat persinggahan kitorang.. Memang betul! Ramai betul orang dekat situ pada waktu malam! Masing-masing dgn agenda yg tersendiri..


Lama juga lar lepaking tengok gelagat manusia dekat situ.. Macam-macam ragam ada.. Then kitorang pusing-pusing sekejap, terus balik hotel.. Penat! Masa utk beristirehat.. Hohoho!! So, 2nd day di Kuching sudah berlalu.. Apa pula agenda hari ketiga? Jeng! Jeng! Jeng! (^___^)v

Cuti-Cuti Sarawak | Part 2

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

7 comments:

Nurul Yuyu said...

untung laa dapat pergi sarawak~ :)

jemput join contest dari saya,banyak hadiah di tawarkan untuk 16 pemenang :)

http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/contest-header-paling-meletop-2013-by.html

Seneorita Baharin said...

wahh3 bestnyaaa cuti2 sarawakk! lama xmandi sungaii...huhuhu...serunukkkkknyerkk >_________<

Fakhruru said...

@Seneorita Baharin
wink3!! ^^

Nabeel Fikree said...

Wah fakhruru pergi sarawak la! tak sound2 dia pergi sarawak eh? HAHAHA lols

Fakhruru said...

@Nabeel Fikree
hahaha!! xbjet plk yg fikree pon asl sna.. huhu

najdah ahmad said...

waiting fr part 3 and 4. bila nak update ni. hihi

Fakhruru said...

@najdah ahmad
aiyooo!! lpk plk, tlpas pndng.. huhu~ thnks ingtkn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru