Thursday, April 4, 2013

12
Little Secrets

Akhirnya! Barangan Dari ZALORA Dah Sampai!

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Korang-korang ingat tak sebelum ini saya ada post pasal nak bershopping di ZALORA.com.. Boleh rujuk SINI kalau nak baca.. & of course, I did it! For the first time in my life, berjaya juga shopping online.. Hohoho!! (^___^)v *bangga 5 saat*

Nak tahu apa yg saya shopping di ZALORA.com? Taraaaa -->


Dekat 2 minggu ++ juga lar baru saya terima packaging ini.. Ini bukan salah GDEX yek.. GDEX memang terpantas, 2 hari dah sampai.. Tapi ada ceritera di sebalik kelewatan saya mendapat packaging ini.. Nak tahu? Ceritanya begini...

Order online dari ZALORA.com kalau tak silap 18/02.. Of course saya guna alamat sekolah sebab dah stay dekat sekolah.. Keesokkannya dapat email kalau barangan dah hantar ke destinasi & saya trace lar guna nombor yg dia bagi.. Memang tertulis 19/02 barangan dah delivered.. Jumaat 22/02 pergi tanya pejabat, kerani cakap belum terima apa-apa bungkusan lagi.. Ok, fine! Terkejut 5 saat 
Then cuti sekolah seminggu.. Maka biarkan lah barangan tue sampai di sekolah, kot-kot lar sampai waktu cuti sekolah.. Then, 01/04 dah start balik sekolah.. Saya pergi pejabat & tanya lagi.. Jawapan yg sama, belum ada apa-apa bungkusan.. Ok, rasa pelik di situ.. 
Balik bilik guru, then check email lagi & trace the packaging using online.. Memang sah! 19/02 barang yg diorder dah di delivered! Pelik! Selamat lar GDEX letak no.telefon customer service.. Cepat-cepat call utk konpemkan.. Operator GDEX cakap dah selamat hantar 19/02 hari tue lagi, siap ada cop sekolah dah.. Aikk!! Pelik bin ajaib! Hati dah nervous nie, ke mana lar hilangnya packaging nie.. Tak kan lar ada orang minat dgn barangan yg saya order kot.. Huhuhu~ 
Pergi lar sekali lagi ke pejabat, tanya & cerita lar itu ini.. Ok, kerani tue pun pelik.. Then dia suruh tunggu sekejap, dia pergi tengok dekat mana-mana.. Tungu punya tunggu, jeng jeng jeng! Kerani tue datang dgn bungkusan saya! OMG! Apa yg terjadi?! Rupa-rupanya diorang letak bungkusan tue di pejabat asrama, ingat budak yg punya.. Hohoho!! Nasib badan betul~ Apa-apa pun, kerisauan semua dah hilang.. Alhamdulillah! (^__^)v

Hah! Macam tue lar ceriteranya.. Panjang mengarang.. Hohoho!! 80% juga lar kepuasan dgn barangan yg diterima.. So, jom bershopping lagi bersama-sama di ZALORA.com! (^__^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -

...ARIOS AMIGOS...
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

12 comments:

Paly said...

try ler pkai, hahaha

Fakhruru said...

@Paly
dh pkai dh pon.. tpi xcpture gmbr plk.. segan =P

AyueJean AJ said...

Nasib takde yang main bukak je...

Fakhruru said...

@AyueJean AJ
mmg dpt2 tu dh tbukak dh pon.. lpa plak nk mention dlm krangan kt ats.. hohoho

Lin Azlina said...

teringin nk shopping kat zalora tp feedback mcm kureng jer...jadi takut pulak

Budak Kampung said...

smartnyer la lepas ni dia pkai kemeja

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/04/andai-aku-bisa-menggantikan-kesakitan.html

Innanie | Ariffin said...

feewit feewit!!! selamat pagi cikgu, cikgu pakai baju baru ye!

Fakhruru said...

@Lin Azlina
ikut org jgk lar kot.. klu xkena ctrasa, kurng lar fdbck tue.. nk tau, kna try sndri ^^

Fakhruru said...

@Budak Kampung
hahahaha!! ntah lar.. =)

Fakhruru said...

@Innanie | Ariffin
wink2!! xcited pkai bju bru!! ^^

Seneorita Baharin said...

naseb baek budak2 xamek kan, diorg bukak tengok je kot tu..hee :D
Lepas ni lagi awesome laa cikgu fakhruru dengan baju baru tu kan :D bertambah tambah kachak la eyh..katanya..hehe

Fakhruru said...

@Seneorita Baharin
katanyaaa, kan.. hahahaha!! thanks cik sweet honey2!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru