Thursday, May 30, 2013

4
Little Secrets

Segmen Topup Holidays

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Due Date : 03/06/2013

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

2
Little Secrets

Jom Terjah Cool Blog Universiti Malaya (UM)

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Rasanya tak ramai yg tahu bahawa dalam Universiti Malaya (UM) dah buka satu kedai Cool Blog, termasuklah warga-warga UM sendiri.. Cool Blog nie dibuka dari awal tahun 2013 lagi.. Sekarang nie dah kira masuk 5 bulan lar beroperasi..

Dekat mana? Kalau korang-korang masuk UM, pergi dekat food junction berhampiran dgn bangunan peperiksaan baru atau masuk jer jalan ke kolej kediaman ke6 (Kolej Kediaman Ibnu Sina).. Tak jumpa juga, tanya lar orang lalu-lalang kat situ.. Malu bertanya sesat jalan (^___^)v


Kenapa tetiba ceritera pasal Cool Blog nie? Sedap sangat ker? Tapi yg pasti, murah daripada Chatime! Hohoho!! (^__^)v Sebenarnya saya sibuk promote Cool Blog UM nie sebab SAYA KERJA DEKAT SITU! Hahahaha!!

Praktikum dah habis! Posting pun tak tau bila dapat! Duit biasiswa pun dah tak masuk dah! So, terpaksa mengguna titik peluh sendiri mencari duit poket menampung keperluan hidup.. Jadi sementara free time nie, apply lar kerja dekat Cool Blog UM.. Bayaran tak ada lar sehebat mana, tapi asalkan puas + senang hati kerja (^___^)v

Apa lagi korang-korang tunggu! Nak jumpa tuan tanah beLog FakhRuru? Terjah lar Cool Blog UM sekarang! *bajet macam artis buat roadshow pula* Tapi Cool Blog free tak dapat lar yek! Bayar lar! Hohoho!! (^__^)v See u there when u see me! Tschüss!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, May 29, 2013

4
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 24

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Bukan sahaja harus memasak, pasukan yang kalah kali ini terpaksa melalui satu ujian yang mengejutkan untuk bersaing dalam pusingan penyingkiran. Kesemua mereka melakukan yang terbaik, namun yang pasti ada yang tersingkir. Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 23

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


CABARAN SAJIAN LUAR

Cabaran luar kali ini benar-benar menguji kemahiran mereka untuk menjadi seorang tukang masak. Tekanan mula menguasai apabila mereka harus memasak untuk orang ramai di kawasan yang terbuka. Pelbagai karenah dan telatah semua selebriti untuk merebut hati orang ramai. Apakah yang terjadi di dapur masakan? Saksikan!

Click to Watch!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

5
Little Secrets

Misiku Kuza - Episode 04

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Selamat Menonton!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, May 28, 2013

8
Little Secrets

Praktikum - Sweet! Gwiyomi Daripada Anak Murid

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

video

Suprise gwiyomi daripada anak-anak murid sewaktu farewell party
Sweet sangat kan?
Terharu cikgu FakhRuru AWESOME nie!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, May 27, 2013

3
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 22

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Empat peserta tercorot kali ini terpaksa menyediakan satu hidangan yang meyakinkan juri. Ada yang tahu tentang cabaran yang dberikan dan ada yang tidak tahu apa-apa. Mereka harus kreatif untuk terus kekal kerana seorang akan disingkirkan. Siapakah yang disingkirkan? Saksikan!

Click to Watch!


Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, May 26, 2013

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 21

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


PETI SAJI MISTERI + UJIAN CIPTA RASA

Minggu ke 6 kali ini menyaksikan pertempuran yang sengit di dalam cabaran kali ini. Ada selebriti yang mendapat bahan-bahan yang digemari dan ada juga yang tidak. Mampukah mereka menyediakan satu hidangan yang mengejutkan semua juri? Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, May 25, 2013

13
Little Secrets

Praktikum - Terharu! Surat Pendek Daripada Pelajar Nakal!

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari tue, selepas jer exam pertengahan tahun kertas bahasa Jerman, bersemangat cikgu FakhRuru AWESOME nie menanda kertas anak-anak pelajar tingkatan 1 dia.. Al maklumlah, buat kali terakhir katanya.. Huhuhu~

Satu persatu kertas menanda, sampai lar giliran kertas seorang anak pelajar nakal dalam kelas.. Tanda punya tanda, sampai jer dekat muka surat terakhir, terkesima 5 saat.. Surat pendek daripada budak nakal tersebut -->

.
.
.

Perghh!! Bila baca tue rasa sebak jer dada nie.. Senyum sorang-sorang.. Korang-korang tahu kan perasaan bila somebody or someone menghargai apa yg korang-korang lakukan? That's it! (^___^)v

Sewaktu buat makan-makan farewell party, dia nie jugak nampak tacing lebih.. Walaupun tak menangis, tapi air muka dia nampak sangat tengah sedih.. Sewaktu saya nak berangkat meninggalkan STJ, dia lar orang pertama yg datang dekat kereta salam + peluk-peluk ucapkan selamat tinggal..

So, in my opinion, pelajar-pelajar nakal ini yg akan paling ingat dekat cikgu-cikgu mereka.. Walaupun selalu kena denda, walaupun selalu kena marah, walaupun selalu kena panggil dalam kelas, but at the end, they are going to remember their teachers more than the other students.. Setuju tak?

Jadi, korang-korang yg ada pelajar-pelajar nakal tue, take care of them! Jangan rasa stress dengan mereka-mereka tue.. Just treat them as the way they are, but at the same time, try to shape them to be a good person in the future.. Tschüss! (^__^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, May 23, 2013

7
Little Secrets

Misiku Kuza - Episode 03

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Selamat Menonton!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, May 22, 2013

1
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 20

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Pasukan yang kalah terpaksa berhadapan dengan cabaran yang menentukan kedudukan mereka di Mastechef. Nampak mudah, namun yang mudah itu selalunya sukar. Dapatkah mereka fokus untuk menyediakan satu hidangan yang sedap? Siapakah selebriti yang akan kecewa nanti? Saksikan!

Click to Watch!




Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___6)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasteChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 19

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


CABARAN SAJIAN LUAR

Cabaran luar kali ini menyaksikan 2 pasukan berentap untuk menyediakan hidangan bertenaga kepada tetamu yang sentiasa cergas. Satu insiden yang mengejutkan telah berlaku hingga kedua-dua pasukan gelabah. Saksikan kehangantannya!

Click to Watch!




Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterCef Selebriti Malaysia 2 - Episode 18

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Cabaran yang tidak disangka-sangka menanti mereka kali ini. Mereka terpaksa bekerjasama dengan haiwan hidup. Ada yang geli dan ada yang menjerit. Mampukah mereka menghadapi cabaran kali ini? Apakah haiwan yang diberikan? Saksikan!

Click to Watch!


MasterChef Selebriti Malaysia 2 [2013] EP18 by nazwa69

| WEBSITE |
| EPISODE LIST |

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia - Episode 17

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


PETI SAJI MISTERI + UJIAN CIPTARASA

Minggu baru cabaran baru kali ini sangat menguji kebolehan mereka untuk membuktikan yang terbaik di dapur Masterchef. Cabaran yang diberikan sedikit sebanyak mengganggu emosi dan kredibliti mereka , ada selebriti yang terganggu dan terpaksa ke pusingan penyingkiran. Saksikan!

Click to Watch!



| EPISODE LIST |

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, May 20, 2013

6
Little Secrets

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*



ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..

Syarat : -



  • Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..

  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..


# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, May 18, 2013

18
Little Secrets

AWESOME! beLog FakhRuru Dalam Majalah Remaja 15 Mei 2013

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Dua hari lepas, sedang belek-belek beLog, click lar dekat Chatbox.. Mata terus nak tersembur keluar! Sebab ini -->

thanks yg berkenaan sebab inform kn ^^

Biar betik?! Terus tak senang duduk malam tue.. Bersemangat nak keluar mencari majalah Remaja keesokkan harinya.. Saya pernah hantar email dekat majalah Remaja sebulan yg lepas.. Tak sangka cepat betul keluar.. Sebab tue rasa curious sangat-sangat, betul ker tidak.. Hohoho!

Sampai jer kedai, cari majalah Remaja, selak-selak belek-belek dulu.. Kalau betul baru lar beli, kalau tak bazir duit jer.. Hahahaha!! =P Dan tup tup! Hambik ko! Terkesima 5 saat!


Kasi besar gedabak sikit! Hahahaha!! (^___^)v Bangga sekejap! Tak sangka, beLog FakhRuru terpilih utk diisi dalam ruangan blogspot majalah Remaja.. Konpem buat frame nanti! Hohoho!! (^___^)v TERIMA KASIH REMAJA!

Kalau korang-korang nak cuba nasib juga, sila lar hantar print screen beLog korang-korang beserta Nama Penuh, Alamat, Umur & huraian ringkas beLog korang-korang ke email tersebut -->

ju.munira@karangkraf.com.my
m.shahir@karangkraf.com

Mana tahu, next keluaran beLog korang-korang pula terpilih.. Better try than nothing! All the best! (^___^)v Tschüss!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Friday, May 17, 2013

1
Little Secrets

Segmen Topup 24jam

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Tamat: 17 Mei, 11.59malam

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

4
Little Secrets

Praktikum - Countdown Terakhir

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Pejam celik pejam celik, dari 18 Februari - 17 Mei 2013, akhirnya tamat sudah sesi praktikum Cikgu FakhRuru AWESOME di Sek. Men. Sains Tuanku Jaa'far, Kuala Pilah, Negeri Sembilan selama 3 bulan.. Sob~ Sob~ Sob~ ='(


Siap ada countdown lagi tue.. Bulan Februari jer tak ada.. Hohoho!! Sekarang nie sedang menghabiskan sisa-sisa berhujung minggu di STJ.. Bila sudah terbiasakan diri di tempat orang, macam tue lar.. Rasa berat hati nak tinggalkan.. Huhuhu~

Walaupun dah tamat, ceritera-ceritera berpraktikum masih lagi berjela-jela banyak tak di ceriterakan (-__-)" aiyooo! Korang-korang tunggu jer lar yek.. Out sekejap! Nak pergi b'farewell party dengan anak-anak murid.. Tschüss!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, May 16, 2013

4
Little Secrets

Selamat Hari Guru 2013 - Guru Malaysia: 1Aspirasi, 1Agenda

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

curi daripada FizGraphic.com ^^

Guru Bukannya Hanya Mereka di Sekolah
Tetapi Mereka-Mereka Yang Mengajar Kita
Dari Kecik Hingga Besar
Secara Sedar Atau Tidak Sedar
Sehingga Menjadikan Kita Insan Berguna!

Selamat Hari Guru kepada semua warga Pendidik!
Ikhlas daripada Cikgu FakhRuru AWESOME
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

5
Little Secrets

Segmen: 9 Jam

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Syarat2
  1. Buat entri tajuk "Segmen: 9 Jam", letak gambar atas dan backlink ke entri aku ni.
  2. Publish dan hantar link entri tu kat komen bawah.

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

3
Little Secrets

Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


http://bahrain-info.blogspot.com/2013/05/segmen-topup-2-hari-bersama-blog-bahrain.html
click banner to join

Jom join Segmen Topup dari Blog Bahrain
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari sahaja mulai pada jam ini.
Berakhir pada pukul 11.59 malam bertarikh 17 Mei 2013 akan TAMAT


SYARAT-SYARAT

  • (1) Follow BLOG BAHRAIN termasuk Google +
  • (2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain"
  • (3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh Blog Bahrain ini pada entry korang




  • (4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINI  dan SINI
  • (5) Letakkan url entry korang di bahagian komen blog ini --> BLOG BAHRAIN

HADIAH
Top Referal
RM10 x 2

Random
RM5 x 2


SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, May 15, 2013

17
Little Secrets

JOM BLOGWALKING BERSAMA CIK LYEEN CUPCAKES

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Cupcake Exp. : 20 Mei 2013

Jom Makan Cupcake Ramai-Ramai!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 16

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Suka atau tidak, pasukan yang kalah akan bertarung nasib di penyingkiran. Cabaran yang diberikan menjadi kayu pengukur siapakah yang betul-betul menyerlah dan sebaliknya. Dapatkah hidangan yang ‘digemari’ ramai digemari oleh juri? Selebriti manakah yang akan kecewa? Saksikan!

Click to Watch!


Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

2
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 15

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


CABARAN SAJIAN LUAR

Dua pasukan bertarung di sebuah restoran di tengah ibukota untuk menyediakan hidangan beridentikan Malaysia untuk tetamu-tetamu istimewa. Namun, cabaran mereka sangat getir, mereka terpaksa bermain dengan emosi sesama mereka. Mampukah emosi mengawal keadaan? Saksikan!

Click to Watch!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, May 14, 2013

7
Little Secrets

Praktikum - Tugas Guru Tidak Kira Masa, Tidak Kira Tempat

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Pergi bercuti pun, kerja seorang guru memang tidak dapat ditinggal & dilupakan.. Dalam kereta pun boleh jadi kerja nak menyiapkan soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun budak-budak (-___-)"


Walaupun kertas soalan Bahasa Melayu & bukannya Jerman, walaupun hanya membantu sahaja, bahang kerja seorang cikgu tue dah rasa.. Jadi mereka-mereka di luar sana, SILA JANGAN PANDANG RENDAH TUGAS SEORANG GURU! Korang-korang tak tahu apa yg berlaku di sebalik nama seorang guru! (^___^)v


Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, May 13, 2013

1
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 14

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

4 peserta terbawah ke pusingan penyingkiran Ujian Sajian Pantas. Cabaran yang diberikan bukan calang-calang, bahan yang diberikan boleh mencecah ratusan ringgit. Mampukah mereka menjadikan hidangan yang ‘mahal’ untuk terus bertahan? Saksikan tekanannya!

Click to Watch


Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

28
Little Secrets

Misiku Kuza - Episode 02

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Selamat Menonton!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, May 12, 2013

4
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 13

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


PETI SAJI MISTERI + SAJIAN CIPTA RASA

Pasukan yang tewas harus menghadapi pusingan penyingkiran. Cabaran kali ini mengimbau kembali kenangan silam nenek moyang kita. Mereka terpaksa mencari satu kelainan untuk terus kekal di dalam Masterchef. Ada yang terus meningkat ada yang tersungkur. Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^____^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 12

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS + PENYINGKIRAN

Pasukan yang tewas harus menghadapi pusingan penyingkiran. Cabaran kali ini mengimbau kembali kenangan silam nenek moyang kita. Mereka terpaksa mencari satu kelainan untuk terus kekal di dalam Masterchef. Ada yang terus meningkat ada yang tersungkur. Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, May 9, 2013

6
Little Secrets

Praktikum - Poster Hari Keluarga STJ

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hujung minggu nie akan berlangsungnya Hari Keluarga Sains Tuanku Ja'afar (STJ) yg bertempat di de Rhu Beach Resort, Kuantan, Pahang.. Ada seorang cikgu nie mintak tolong buatkan poster utk majlis tersebut.. Memandangkan saya nie suka sangat mengedit ala bagai nie, tolong lar selagi yg mampu

Memang bertungkus-lumus lar bekerjasama dgn Adope Photoshop lar, Photo Scape lar, Google Image sampai b'jam-jam melekat dekat kerusi dlm bilik guru.. Maka, hasilnya -->



Very the kanak-kanak riang uolss! Ye lar, percubaan pertama saya buat nampak macam party remaja-remaja gitu, nanti apa pula kata guru-guru yg senior.. So, ubah lar kepada kanak-kanak riang sikit.. Hahahaha!! (^___^)v

So, what do you guys think? Malu pulak nak tanya pendapat.. Hahahaha!! Apa-apa jer lar, asalkan puas dapat laksanakan amanah & tanggungjawab yg diberi (^___^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

5
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 11

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


CABARAN SAJIAN LUAR

Cabaran sajian luar kali ini membawa semua peserta ke satu tempat peranginan yang dikenali ramai. Mereka harus bersaing sesama sendiri untuk menyediakan makanan kepadda puluhan tetamu yang hadir. Pelbagai strategi dirancang untuk menarik hati tetamu yang datang. Pasukan manakah yang menyerlah dan pasukan manakah tewas? Saksikan!

Click to Watch!


| WEBSITE |
| EPISODE LIST |

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, May 8, 2013

2
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 10

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


UJIAN SAJIAN PANTAS

Kerinting atau lurus? Inilah cabaran mereka di pusingan penyingkiran. Merka harus bekerjasama dengan bahan-bahan ini untuk menawan hati juri daripada tersingkirkan. Adakah hidangan kali ini mampu menyelamatkan mereka? Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 9

Asslamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


PETI SAJI MISTERI + UJIAN CIPTA RASA

Kreativiti diteruskan lagi di minggu ketiga peti saji misteri dan Ujian Ciptarasa. Peserta harus mengolah bahan-bahan yang diberikan menjadi satu hidangan yang menyerlah untuk menyelamatkan mereka daripada pusingan penyingkiran. Ternyata cabaran kali ini membuat masing-masing tertekan. Saksikan!

Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, May 7, 2013

10
Little Secrets

Entri Khas - Berdating Dengan beLogger Mialiana.com

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Aiyoo!! Tajuk entri punya statement! LEBIH PANAS DARIPADA BIASA! Saje jer nak cari publisiti murahan di sini.. Mampus bila kak Mia baca entri nie.. Ahakz! =P

Sebenarnya entri nie ditujukan KHAS utk kak Mia kerana kalau tak silap minggu lepas kak Mia sedaya upaya cuba membantu saya menyelesaikan sedikit masalah feed beLog FakhRuru.. Kalau tak percaya, sila lihat bukti di bawah -->


Hah! Tengok! Sweet tak beLogger kak Mia kita sorang nie? Walaupun tak pernah jumpa face to face, walaupun saya beLogger baru tak baru sangat, walaupun byk soalan-soalan yg ditujukan, walaupun masalah yg simple-mimple jer, kak Mia tak pernah nak mengeluh utk membantu.. Siap tunjuk ajar step A-Z tanpa meminta apa-apa.. Tak pernah kedekut ilmu.. Rasa diri ini pulak yg bersalah sebab lambat balas message-message kak Mia.. Maafkan saya akak! Huhuhu~

GOSH! Rasanya ramai para beLogger yg kenal kak Mia setuju jika saya cakap "KAK MIA AWESOME AS THE WAY SHE IS".. Bukan berniat utk bodek ker ape, tapi ikhlas dari hati suci lagi murni ini.. Cewahh!! (^___^)v

click banner

Para beLogger yg nak berkenalan & terjah beLog kak Mia, klik lar banner di atas.. Tak rugi apa-apa pun, siap pelbagai ilmu boleh dapat.. Akhir kata, jadilah beLogger seperti kak Mia (^___^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru