Saturday, May 25, 2013

13
Little Secrets

Praktikum - Terharu! Surat Pendek Daripada Pelajar Nakal!

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari tue, selepas jer exam pertengahan tahun kertas bahasa Jerman, bersemangat cikgu FakhRuru AWESOME nie menanda kertas anak-anak pelajar tingkatan 1 dia.. Al maklumlah, buat kali terakhir katanya.. Huhuhu~

Satu persatu kertas menanda, sampai lar giliran kertas seorang anak pelajar nakal dalam kelas.. Tanda punya tanda, sampai jer dekat muka surat terakhir, terkesima 5 saat.. Surat pendek daripada budak nakal tersebut -->

.
.
.

Perghh!! Bila baca tue rasa sebak jer dada nie.. Senyum sorang-sorang.. Korang-korang tahu kan perasaan bila somebody or someone menghargai apa yg korang-korang lakukan? That's it! (^___^)v

Sewaktu buat makan-makan farewell party, dia nie jugak nampak tacing lebih.. Walaupun tak menangis, tapi air muka dia nampak sangat tengah sedih.. Sewaktu saya nak berangkat meninggalkan STJ, dia lar orang pertama yg datang dekat kereta salam + peluk-peluk ucapkan selamat tinggal..

So, in my opinion, pelajar-pelajar nakal ini yg akan paling ingat dekat cikgu-cikgu mereka.. Walaupun selalu kena denda, walaupun selalu kena marah, walaupun selalu kena panggil dalam kelas, but at the end, they are going to remember their teachers more than the other students.. Setuju tak?

Jadi, korang-korang yg ada pelajar-pelajar nakal tue, take care of them! Jangan rasa stress dengan mereka-mereka tue.. Just treat them as the way they are, but at the same time, try to shape them to be a good person in the future.. Tschüss! (^__^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

13 comments:

Lyeen De Syifa said...

hebatlah ngajar bahasa jerman..:)
wah...tacing2 juga eh..ehehe...sweet je dpt student mcm tu..:D

Paly said...

budak nakal ler plg rapat ngan ckguu.. hehehe..

# asal takde tulis yang ko nangis kat sini mase farewell tu? hehehehe ^_^Y

Fakhruru said...

@Lyeen De Syifa
kan~ xsngka plk yek.. hohoho

Fakhruru said...

@Paly
ahakz! mna daa.. ak hti kering kot =P

nor lyna said...

Dh hbs praktikum kt stj lps tu ke skolh mne lpas ni?

nor lyna said...

Lps ni mgajar mne lak?

Fakhruru said...

@nor lyna
xtau lgi.. tnggu surat posting

deno said...

olo sweetnyaaa

Mia Liana said...

tentu tersentuh sangat dapat surat tu... hehehe

Lily RIna said...

haha mesti terharu lepas baca tu

Jie Susanos said...

haha..tringat lak kat cikgu mase skolah dlu..

Amila Syazwina said...

Herr musa skrg nakal still.. Tpi adalah kekadang tu

Fakhruru said...

@Amila Syazwina
hahaha!! nkal dia mmg xleh nk buat apa dah.. hohoho!! cmne ngn grmn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru