Saturday, August 31, 2013

0
Little Secrets

Kampung Girl - Episode 06

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, August 25, 2013

3
Little Secrets

Kampung Girl - Episode 05

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Click to Watch!



Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, August 22, 2013

14
Little Secrets

Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Ogos 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, August 18, 2013

25
Little Secrets

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.

Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, August 17, 2013

5
Little Secrets

Segmen Blogwalking Raya by Emas Putih

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join!

Start 17 Ogos jam 12.00 PM - 23:59PM (12 jam sahaja)

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Friday, August 16, 2013

26
Little Secrets

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.


Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Happy beLogging by beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, August 15, 2013

5
Little Secrets

Resepi : Raspberry Cupcake

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Hari tu Chef ada tunjuk dekat uolss nak buat Vanilla Cupcake kan. Kali ini bagi lebih AWESOME sikit, Raspberry Cupcake! Tak ada beza sangat dgn resepi Vanilla Cupcake, cuma ada ubah sikit-sikit saje. Jom tengok!

BAHAN-BAHAN
  • 1/2 Butter (125g)
  • 200g Gula Kastor/Gula Halus
  • 200g Tepung Gandum (diayak)
  • 2 sudu kecil Serbuk Penaik
  • 1/2 cawan Susu Segar
  • 2 Biji Telur
  • 2 sudu kecil Esen Vanilla
  • Pewarna Merah
  • Jem Raspberry

PROSEDUR MEMASAK
  • Mentega & gula dipukul dgn menggunakan mixer sehingga kembang & sebati

  • Masukkan telur sebiji demi sebiji & pukul lagi
  • Kemudian, uolss letak sedikit esen vanilla
  • Bila semua dah sebati dgn moleknya, uolss masukkan pula tepung gandum + serbuk penaik sedikit demi sedikit
  • Uolss pukul sehinggalah tepung habis

  • Masukkan pula susu segar uolss ke dalam adunan & pukul hingga sebati
  • Uolss bahagikan adunan kepada dua bahagian ke dalam dua mangkuk yg berbeza
  • Satu bahagian uolss letak pewarna merah
  • Satu bahagian lagi uolss biarkan dgn warna asal (tanpa pewarna)

  • Masukkan adunan uolss ke dalam piping beg
  • Uolss picit sedikit adunan ke dalam cawan kertas
  • Kemudian letakkan jem raspberry di atasnya
  • Lastly uolss tutup kembali dgn adunan uolss sehingga 3/4 cawan kertas
  • P/S: JANGAN PENUH CAWAN KERTAS KERANA ADUNAN UOLSS AKAN MENGEMBANG BILA BAKAR NANTI
  • Bakar pada suhu 180'C/200'C dalam 10-15minit
  • Dan hasilnya -->
.
.
.
.
.


Simple jer kan? Sedap sangat bila rasa jem raspberry di dalam cupcake nie.. Meleleh air liur! Hohoho! Uolss boleh lar cuba pula! Roger-roger Chef ye! SELAMAT MENCUBA!

Happy beLogging daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, August 14, 2013

3
Little Secrets

Cabutan Kedua - Topup Giveaway by FakhRuru

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Dah dekat 2 minggu sejak keputusan Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru diumumkan.. Alhamdulillah, seorang pemenang telah selamat menuntut topupnya selepas entri "Mana Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru?" dipublishkan.. Tetapi seorang lagi pemenang masih belum muncul-muncul (-___-)"

Jadi seperti yg saya janjikan, bila saya rasa dah sampai masanya, saya akan buat cabutan kedua.. Jadi, peserta yg bertuah utk Cabutan Kedua - Topup Giveaway by FakhRuru kali ini adalah -->


Siapa pemilik no.25? Boleh semak di SINI

TAHNIAH! Cepat-cepat lar pemilik no.25 ini menuntut hadiah daripada saya dgn menghantar msg di FanPage beLog FakhRuru! Kalau tiada juga yg menuntut dalam tempoh seminggu, hadiah ini saya akan bawa kpd 2nd Topup Giveaway saya, iaitu Topup Syawal by FakhRuru! (^___^)v

Salam Syawal by FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

6
Little Secrets

10 Bulan Lesen Mati

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Sedar tak sedar, rupa-rupanya lesen motor dah mati bulan 10 tahun lepas lagi.. Tak ingat dunia nak chek sebab jarang kena tahan dgn polis.. Sebab tue tak perasan dah 10 bulan tak renew.. Kalau sekali polis tahan, hambik! Pasti terdiam seribu bahasa (-___-)"

lesen lama

Selama ini meronggeng sana sini dekat kL, pergi balik tempat praktikum dkt Kuala Pilah, Negeri Sembilan dengan lesen mati rupanya.. Hahaha!! Selamat tak kena apa-apa, alhamdulillah!

Semalam baru jer pergi renew dekat pejabat pos.. Orang kaunter tu pun terkejut sebab mati bulan 10 tahun lepas punya.. Hahaha!! Kena lar bayar RM32, proceed 2 tahun sebab dah lepas tarikh lahir.. Akhirnya, lesen baru tamat pada tarikh lahir saya 26 Mac 2015! Pasti akan ingat! (^___^)v

lesen baru

So korang-korang, sial chek lesen korang-korang sekarang.. Mana nak tahu ada yg dah mati 1-2 tahun.. Ahakz! =P

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, August 13, 2013

13
Little Secrets

Berpeluang Menyaksikan Hujan Meteor

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Alhamdulillah, tak sangka berpeluang menyaksikan sendiri hujan meteor dgn mata kasar.. Semuanya berlaku dalam jam 12.30am ++.. Tengok ramai sangat para beLogger post entri pasal hujan meteor, so try lar buka tingkap.. Mana lar tahu rezeki dapat tengok, tak dapat tengok hujan meteor, kot-kot nampak hantu tgh terbang.. Erkk!! Minta-minta dijauhkan lar (-___-)"

Pandang jer ke langit, terkejut juga lar sebab nampak ada banyak cahaya macam bintang-bintang sedang bergerak-gerak perlahan. Dalam hati was-was, "betul ker apa yg aku tengok nie?".. 5 minit juga lar membeliakkan biji mata dgn hati yg tidak pasti sampai tak ingat nak snap gambar (-___-)"

Then terus tutup tingkap, hati masih was-was dgn apa yg dilihat.. Selang beberapa minit, buka jer tingkap balik, tengok langit, malangnya cahaya bintang-bintang bergerak tue dah tak ada.. Yang tinggal hanya kepekatan langit malam. Time tue baru sedar apa yg dilihat sebentar tadi adalah HUJAN METEOR!

Teruja + excited semua ada, tetapi sayangnya tiada gambar utk dikongsikan dgn korang-korang semua.. Huhuhu~ Apa-apapun, alhamdulillah! Terima kasih kpd DIA kerana memberi peluang kpd saya utk melihat ciptaan-Nya yg cukup indah walaupun hanya seketika.. Satu pengalaman yg tidak akan dilupakan (^___^)v

Korang-korang para beLogger ada yg berpeluang menyaksikan hujan meteor? Cecite-cecite!

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, August 12, 2013

7
Little Secrets

Segmen Blogwalking Raya by DJH

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni angah nak lancarkan SEGMEN baru! Yang mana segmen ni dibuat untuk meraikan HARI RAYA AIDILFITRI. So apa lagi tunggu?? Jom sama2 memeriahkan segmen DJH ni!!

  1. FOLLOW Blog  DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Buat entri bertajuk SEGMEN BLOGWALKING RAYA BY DJH.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. * WAJIB
  4. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  5. Peserta mesti saling2 blogwalking dan follow mengfollow!! :D

LIKE FANPAGE DJH!!

Senarai Hadiah!!

3 x RM5 TOPUP
10 REVIEW BLOG.

Harapannya supaya ramai yg akan join, so angah harap korang jugak boleh promote2 selalu la oke :D, selain tu,angah jugak korang boleh support angah... nanti kalau korang buat Segmen/Giveaway, angah pulak support korang!! :D

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

3
Little Secrets

1 Syawal, 1 Keluarga, 1 Warna

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Depan dari kiri - anak sedara (Irfan, Imran, Afrina, Arif, Afiq)
Tengah dari kiri - 1st sister, ayah, emak, 4th sister + new baby (Sofea)
Belakang dari kiri - Abg ipar, ME, 5th brother, 2nd brother, 3rd brother, abg ipar + his daughter (Syasya)

Alhamdulillah, Syawal kali ini semua ahli keluarga dapat berkumpul kembali seperti dulu-dulu.. Dengan bertambah lagi ahli keluarga, semakin meriah lar jawabnya.. Hohoho!! (^___^)v

Rasanya tahun ini tema purple memang hangat.. 2-3 buah rumah jiran pun tema purple.. Then sedara mara yg datang pun tema purple juga.. Penuh satu rumah dgn warna purple (^___^)v


Apa-apa pun, didoakan agar ukhwah kami sekeluarga akan berkekalan hingga ke akhir hayat, amin! SELEMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN daripada FakhRuru & sekeluarga! (^___^)v

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, August 11, 2013

3
Little Secrets

Resepi : Vanilla Cupcake

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Uolss suka cupcake tak? Chef suka sangat! Sebab tue masuk dapur bersemangat jer nak cuba resepi cupcake. Al-maklumlah, air tangan Chef lebih sedap, katanya~ ahakz! =P Jom lihat bahan-bahan & cara membuatnya versi Chef FakhRuru! (^___^)v

BAHAN-BAHAN
  • 1/2 Butter (125g)
  • 200g Gula Kastor/Gula Halus
  • 200g Tepung Gandum (diayak)
  • 2 sudu kecil Serbuk Penaik
  • 1/2 cawan Susu Segar
  • 2 Biji Telur
  • 2 sudu kecil Esen Vanilla

PROSEDUR MEMASAK
  • Butter & gula kastor/halus di pukul sehingga kembang dgn menggunakan mixer
  • Lebih kembang, lebih empuk uolss punya cupcake

  • Uolss masukkan pula telur sebij demi sebiji & pukul
  • Esen vanilla jangan dilupa uolss! Tuangkan saja!
  • Seterusnya masukkan tepung gandum + serbuk penaik sedikit demi sedikit
  • Pukul sehinnga tepung uolss habis & adunan uolss sebati

  • Tuangkan susu segar uolss ke dalam adunan & pukul lagi
  • Bila semua dah sebati, uolss masukkan adunan uolss ke dalam piping beg

  • Bermulah proses memasukkan adunan uolss ke dalam paper cup. Ikut kreativiti uolss masing-masing ye
  • Bakar dalam suhu 180'C/200'C selama 10-15minit
  • Dan hasilnya -->
.
.
.
.
.


Suka sangat sebab comel macam kak Ton jer cupcake nie mengembang! Boleh pula lar uolss cuba pula, tengok mengembang macam sapa.. Hehehe!! =)

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Friday, August 9, 2013

2
Little Secrets

Salam Syawal 1434 Hijrah

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*



beLog FakhRuru ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN kpd semua pembaca & juga para beLogger! Andai tersilap cara, terkasar bahasa, terkurang apa-apa sepanjang saya b'beLogging + sewaktiu saya menganjurkan mana-mana contest/segmen, mohon ampun & maaf! (^___^)v

Buang yg keruh, ambil yg jernih! Semoga Syawal kali ini membawa seribu sejuta makna + kemeriahan buat kita semua, amin! (^____^)v


Salam Lebaran daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^____^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, August 8, 2013

2
Little Secrets

TONTON Setia Hujung Nyawa Raya 2013

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Drama lakonan mantap Amar Asyraf, Nelydia Senrose dan Shah Iskandar ini mengisahkan tentang pasangan muda yang baru berkahwin, El dan Zain. El sedang sarat mengandung cenderung untuk lebih sensitif dan mudah tersinggung.

Malah sikap El juga menjadi semakin pemalas, Namun Zain hanya mampu bersabar biarpun dilayan seperti bibik.

Sudah seminggu Ramadan berlalu dan El hanya tidur sahaja, pelbagai cara Zain cuba memujuk El untuk aktif namun tidak berjaya.

Selepas ibu bapa El dan Zain pergi menunaikan Umrah, Zain mengambil keputusan balik ke kampungnya.

Ketika berada di kampung, hubungan El dan Zain mula goyah setelah sepupu Zain, Maisarah muncul dalam kehidupan mereka.

Zain sememangnya menyenangi perangai Maisarah yang kelakar sehingga membuatkan El cemburu dan mengurung diri di dalam bilik. Apa yang akan terjadi terhadap hubungan Zain dan El? Saksikan!

Click to Watch!


Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, August 7, 2013

1
Little Secrets

Wordless Wednesday #5 | Be Prepare!

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Mereka Bakal Kembali! Sudah Bersediakan Anda?


"A picture paints a thousand words"

Salam Lebaran daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

8
Little Secrets

Ungu/Purple! Tema Raya 2013

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Dah 4 tahun keluarga tak ada tema hari raya.. 4 tahun lepas juga lar kali terakhir saya beli baju Melayu utk raya sebab tema 2009 adalah biru.. Dan akhirnya utk Syawal 2013/1434 Hijrah kali ini, keluarga merancang kembali utk mempunyai tema raya iaitu UNGU/PURPLE! Excited sebab purple is one of my favorite color! (^___^)v

Memandangkan Syawal kali ini semua adik-beradik saya akan balik beraya di Yan, Kedah, meriah lar raya tahun nie! Dah ada tema, terpaksa lah utk pertama kalinya setelah 4 tahun membeli baju Melayu baru! Yeahhh!! Alhamdulillah, dapat sponsor daripada kakak (^___^)v


Hari tue pergi pusing-pusing satu Pekan Rabu, Alor Setar semata-mata ingin mencari sepasang baju Melayu murah + berkenan di hati, dapat lar sambar yg di atas nie.. Sampin tu abaikan, dapat free.. Hohoho! Tak sabar rasanya nak KACAK di pagi raya! Ahakz! =P

Pakaian semua dah ready! Sedia utk sarung sahaja di pagi raya! Korang-korang pula macam mana? Dah bersedia utk menyambut lebaran kali ini?

Happy beLogging daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, August 6, 2013

0
Little Secrets

Resepi : Biskut Bola Kristal

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Satu lagi resepi biskut yg Chef nak kongsikan! Biskut Bola Kristal atau Chef panggil Biskut Google Chrome! Kenapa Google Chrome! Sebab rupanya 90% macam Google Chrome.. Tak percaya?! Tengok bawah -->


Sama tak? Tapi Google Chrome tak ada lar retak-retak seribu mcm tue.. Ahakz! =P Sangat-sangat simple nak buat, bahan-bahan pun 3 jenis jer.. Apakah? Jom tengok!

BAHAN-BAHAN
  • 220g Tepung Gandum (diayak)
  • 120g Minyak Sapi
  • 120g Gula Kastor/Halus
  • Pewarna (merah, hijau, kuning)

PROSEDUR MEMASAK
  • Senang jer, uolss gabungkan kesemua 3 bahan tersebut & gaulkan
  • Uli-uli sehinggalah menjadi doh yg sempurna

  • Uolss bahagikan doh uolss kepada 3 bahagian
  • Setiap bahagian uolss letakkan pewarna & uli bagi sebati
  • Lastly uolss dapat lar 3 doh yg berlainan warna (merah, hijau, kuning)

  • Uolss ambil sedikit doh daripada ketiga-tiga warna & gentel-gentel bagi jadi bulat kecil
  • Kemudian uolss gabungkan saja ketiga-tiga bulat kecil itu menjadi SATU bulat
  • JANGAN besar sangat sebab nanti uolss bakar akan mengembang!
  • Bakar dlm suhu 180'C lebih kurang 15minit (bergantung kpd ketuhar masing-masing)
  • Dah siap, biarkan sejuk & uolss boleh taburkan dgn gula icing @ susu tepung
  • Dan hasilnya -->
.
.
.
.
.


Senang jer kan?! Nie kalau Google Chrome nampak, mesti dia saman Chef nie (-___-)" Selamat mencuba uolss! (^___^)v

Salam Ramadan 1434 Hijrah
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, August 5, 2013

7
Little Secrets

Mana Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru?

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Hari nie dah masuk hari yg keempat setelah keputusan Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru diumumkan. Tapi tiada langsung khabar berita daripada pemenang utk menuntut hadiah topup mereka (-___-)"

Nak menunaikan janji ditepati, tapi dah orang tak nak & tak alert, nak buat macam mana kan. Just think positive. Tak semua orang dapat on9 24jam macam kita kan. Jadi mungkin ada sedikit kekangan utk para pemenang mendapat sebarang maklumat. Betul tak?

So, saya akan bagi tempoh masa sehinggalah saya rasa "okay, it's enough!". Then saya akan membuat cabutan ke2 utk diberikan kpd peserta bertuah yg lain. Tempoh masa tidak akan diberitahu, sehinggalah muncul entri "Cabutan Kedua - Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru". So, para peserta yg lain, harap senantiasa alert ye (^___^)v

Korang-korang boleh semak kembali Pemenang Topup Giveaway by FakhRuru. Kalau korang-korang kenal & dapat menghubungi mereka, sila informkan kpd mereka ye. Jasa baik korang-korang mmg AWESOME! (^___^)v

Salam Ramadan 1434 Hijrah
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru