Tuesday, August 13, 2013

13
Little Secrets

Berpeluang Menyaksikan Hujan Meteor

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Alhamdulillah, tak sangka berpeluang menyaksikan sendiri hujan meteor dgn mata kasar.. Semuanya berlaku dalam jam 12.30am ++.. Tengok ramai sangat para beLogger post entri pasal hujan meteor, so try lar buka tingkap.. Mana lar tahu rezeki dapat tengok, tak dapat tengok hujan meteor, kot-kot nampak hantu tgh terbang.. Erkk!! Minta-minta dijauhkan lar (-___-)"

Pandang jer ke langit, terkejut juga lar sebab nampak ada banyak cahaya macam bintang-bintang sedang bergerak-gerak perlahan. Dalam hati was-was, "betul ker apa yg aku tengok nie?".. 5 minit juga lar membeliakkan biji mata dgn hati yg tidak pasti sampai tak ingat nak snap gambar (-___-)"

Then terus tutup tingkap, hati masih was-was dgn apa yg dilihat.. Selang beberapa minit, buka jer tingkap balik, tengok langit, malangnya cahaya bintang-bintang bergerak tue dah tak ada.. Yang tinggal hanya kepekatan langit malam. Time tue baru sedar apa yg dilihat sebentar tadi adalah HUJAN METEOR!

Teruja + excited semua ada, tetapi sayangnya tiada gambar utk dikongsikan dgn korang-korang semua.. Huhuhu~ Apa-apapun, alhamdulillah! Terima kasih kpd DIA kerana memberi peluang kpd saya utk melihat ciptaan-Nya yg cukup indah walaupun hanya seketika.. Satu pengalaman yg tidak akan dilupakan (^___^)v

Korang-korang para beLogger ada yg berpeluang menyaksikan hujan meteor? Cecite-cecite!

Salam Syawal daripada beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

13 comments:

Munauwaratul Lailinnur said...

bestnya dapat tengok... :( muna nak tengok, hampir dua jam duduk luar... tak nampak... terus je tidur...

Fakhruru said...

@Munauwaratul Lailinnur
itulah rezeki.. xde niat nk tgk sgt pon.. huhu

fasha said...

yeke dapat tgok..malam td pas bace semua orang dok postpasal hujan meteor..ade jugak jengah depan uma..tapi xnak ape pun...syg nye xjengah lgi skali

Fakhruru said...

@fasha
was2 jga mula2, mcm xykin btoi ke apa yg dlhat

Nurfaezah Abdullah said...

fae syok dibuai mimpi indah dah haha

shark said...

rugi tu x amik gambo.
tp beruntung jugak ler dpt tgk..
bukan senang diberi peluang tu.

♥ Lia Abdillah ♥ said...

tak tgk pon. malas nak kuar sbb buke twitter, ramai ckp surat khabar tpu. Lol. kirenye untungla awk dpt tgk hujan meteor. jelesssss

ekin schmidt said...

tak dapat tgk.
lenguh tengkuk duk pandan ke langit :)

Bahrain Ramlan said...

aku tak dapat tgk, tido terusss.

Elih J said...

Tak sempat tengok lah bro, mimpi indah betul time ni haha..

Teena Tna said...

Bestnya dapat tgok, Teena pulak nampak something berkelip. Terang. Tp sekejap jer. Tak sure tu meteor ke tak.

cik yaya said...

wah bertuahnya..

NurainSuperr said...

wowo beruntungnyaa ! subhanallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru