Sunday, May 29, 2011

13
Little Secrets

Tutorial : Letak Ayat Di Bawah Post


HalloOohaaa~ Kembali kita sekali lagi di segmen tutorial for blogger.. Okay, kali nie saya nak tunjukkan cara nak letakkan AYAT or watever di bawah setiap post korang-korang.. Sebagai contoh di blog saya:-


Nampak kan? Nampak kan?  *sila korek biji mata kalau tak nampak*  Senang jer step buat benda alah nie pejam mata pun tak boleh buat (_ _!! Check it out!


PROSEDUR

  • First of all Log in Blog --> Dashboard --> Design --> Edit HTML
  • Click EXPAND WIDGET TEMPLATES
  • Tekan CTRL + F and search for this code:-

<data:post.body/>

  • Kalau dah jumpa tak jumpa pendek umur, copy pula this code:-

<hr/><center>AYAT KORANG DI SINI</center><hr/>

  • then pastekan code tersebut di bawah code <data:post.body/>. Macam nie lar akan jadinya:-

<data:post.body/>
<hr/><center>AYAT KORANG DI SINI</center><hr/>

  • Sila PREVIEW dulu okay.. Takut-takut tak jadi
  • Last but not least, click SAVE (^_^)v

Anything wrong, please leave your comment.. My pleasure to help ayat nak skema (_ _!!

"SELAMAT MENCUBA"


P/S: finally i am at home right now (^_^)v hepi beloved bufday my roommate Ridhwan Syafiq

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

13 comments:

Bazilah said...

fuhyoo fuhyoo.

Fakhruru said...

ape baz?! mau kna geget ka? hahahaha

ruwaida azizan said...

saya nak try!

Fakhruru said...

try2, klu jdi gtau lar ^^

s y a k i e r a ♥ said...

awak awak , tolong saya :(((

Fakhruru said...

ye? nape?

fysa said...

ouh ! terima kasih . thanks bro .

Fakhruru said...

most welcome ^^

i wanna gleam said...

wow, thanks. :D jadi sudah..

Fakhruru said...

good! (^__^)v

Hafizah Zainal said...

tq ya..bnyak dpt ilmu hias2 blog!

Fakhruru said...

@Hafizah Zainal
same2!! rsa lega dpt mbntu ^^

Nur Muslimah said...

macam mana dengan blog site yang baru ni? microsoft 8. tak jumpa pun expand widget tu kat mana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru