Wednesday, June 1, 2011

6
Little Secrets

l'm A Shell Boy

Semalam saya & seorang rakan lama bersemangat untuk mencari kerja disebabkan keboringan tahap melampau goyang perut kaki di rumah.. Berbekalkan semangat yg berkobar-kobar & motor kriss cabuk, bermulalah pencarian kami selepas Zohor.. Dipendekkan ceritera, lastly we are going to be SHELL BOY (^_^)v


Iklan kerja nie saya nampak hari Ahad lagi.. Jadi semalam baru saya call tanya samada the job is still available or not.. The Manager said : "kerja ada, tapi kena sudi buat shift malam lar. Kalau tak sudi, kerja tak ada lar. Datang isi borang dulu" OMG!! (_ _!!

Lastly pergi sahaja mengisi borang & interview sekejap.. Bukan interview sangat pun, sembang-sembang kedai kopi jer.. Hahaha!! (^_^)v  Gaji dia sangat-sangat tinggi lar bagi saya, RM500 + RM50 makan + RM50 duit minyak sebulan sebab tue lar tak kisah apply  Ada ker orang nak bagi sebanyak tue kerja dekat stesen minyak? Cejawab! Cejawab!

Masa kerja 6 hari seminggu, 8/12 jam sehari (_ _!!  Masa pula tak tetap, tunggu jadual keluar.. Damn! Konpem penat gegiler nanti.. Huhuhu~ (_ _!!  Skop kerja as a cashier, tapi sangat-sangat flexible.. Kalau diperlukan sebagai jaga pam kat luar tue, pergilah jaga. Kalau diperlukan as cleaner, pergilah clean & clear. Kalau diperlukan susun angkat barang, pergilah menyusun mengangkat.. Kalau nak datang melawat saya, datanglah di Shell highway Gurun Selatan (^_^)v

Esok (02/06/2011) bakal start kerja.. Nervous! Nervous! Tak kisah lar susah senang kerja tu, asalkan halal & pengalaman yg baru.. Tak ada kerja di dunia nie yg senang lenang. Kerja senang gaji sikit, kerja susah gaji banyak, kan? Hohoho~  sO give a shoot lar tomorrow.. We will see, apa yg bakal terjadi.. Wish me luck guys! (^_^)v

"BETTER TRY THAN NOTHING"


P/S : nasihat kepada sesiapa yg nak mencari kerja juga, jangan terlalu memilih...

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

6 comments:

Bazilah said...

ruuuuu :(

Fakhruru said...

phal plk nie baz?

tfa_purpleclover said...

wuuuu bestnya keje. cuti 4bulan laaaagi best

Fakhruru said...

lma2 dok goyng kki pon xbest jgk.. so tpksa mncari ssuatu utk d wat..

BuDak KaMpunG said...

nak keje kosong x?
.
.
.
.
.
.
.
tolong jd RA ak bleyh,,,
kikikikikikiii,,,

Fakhruru said...

hahahahaha!! gaji mau tnggi2
~lalalaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru