Sunday, February 6, 2011

4
Little Secrets

Terseksa (_ _!!

Tarik nafas.. Hembus.. Tarik.. Hembus.. Fuhhhh!! Legaaaa~~ *dah macam orang nak beranak pulak* Memandangkan sekarang otak masih fresh untuk berstori-mori, jom layan sekejap.. Sebelum tue, saya nak mengucapkan kesyukuran sekejap.. Alhamdulillah, selamat sudah ^^

Okay, hari ini memang hari yang sangat panjang buat saya & memang terseksa jiwa dan raga.. Hohoho~ mesti anda semua nak tau kan.. Jangan malu-malu nak mengaku.. Sebelum tue, ada sOalan cepu emas jap untuk korang.. Ala, sOklan simple jer.. Saya pun boley jawab *bongekzz*

Berapa lama perjalanan dari Utara ke kL dengan menaiki bus?

Kan, kan.. Simple jer kan.. Yang tak tau tue, pergi tanya kawan-kawan anda.. Kalau kawan-kawan anda tak tau jugak, soh kawan-kawan anda pergi tanya kawan-kawan dia.. Kalau kawan-kawan dia pun tak tau juga, suruh kawan kepada kawan anda pergi tanya kawan-kawan dia yang seterusnya akan bertanya kepada kawan-kawan mereka (_ _!! *headache*

Jawapan mesti antara 5-6 jam.. Tetapi, hari ini saya telah memegang rekod berada dalam bus selama 11 jam.. OMG!! (_ _!! *terasa nak hentuk kepala di dinding* Inilah akibatnya apabila ramai yang berpusu-pusu pulang ke bandaraya & menyebabkan saya terkandas dalam traffic jam.. Saya naik bus jam 3pm, nak masuk terowong selepas Sg. Perak tue pada jam 9.55pm (_ _!!

Dan yang paling terseksa bila anda ingin terkuncil sewaktu berada dalam traffic jam.. Hanya Tuhan saja yang tahu.. Dalam traffic jam, bus nak stop dekat R&R, jangan harap!! Maka "tangki" saya yang 90% penuh terpaksa bertahan.. Huhuhu~ Selepas masuk terowong, baru jalan clean & clear sikit & driver pun stop mencari toilet *driver tue pun tengah tahan nak terkuncil juga per* =P

Nasihat saya kepada yang ingin memulakan perjalanan jauh, jangan minum air terlalu banyak.. Anda tidak tahu apa yang bakal menanti anda sepanjang perjalanan.. Sekali terkena, pasti terseksa zahir & batin (_ _!!

Tapi bagusnya berada lama dalam bus tanpa berbuat apa-apa, memberi saya banyak masa untuk berfikir beberapa perkara + bermuhasabah diri *walaupun dalam tekanan sewaktu itu* Bukan senang mencari masa untuk diri sendiri, kan.. *ayat nak sedapkan hati* =P

Sampai destinasi tepat jam 2.15am, itu pun saya stop dekat Perhentian Duta.. Memang kepala dah ting tong sampai bilik *tapi sempat beronline lagi* Hohoho~ Pape pun, alhamdulillah.. Saya suka naik bus lama-lama!! (_ _!!


P/S : dah rasa macam naik train jer, dekat 12jam.. Huhuhu~ (_ _!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

4 comments:

Zakwan Zainal said...

11jam????? wooooooooooooooooo!!!!

Fakhruru said...

koi 3pm btolak, smpai 2.15am
kra lar sndri.. huhu~

miza said...

hahaha..sumpah best ann

Fakhruru said...

bezzz sgttt.!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru