Friday, February 18, 2011

2
Little Secrets

Ini Bukan Kisah Kaisara

Kisah 1

Tarian : Cepat lar awak! Lambat betul lar! Dah pukul berapa nie?!
FR : Sabar lar.. Nak rehat jap
Tarian : Rehat aper nyer.. Mana nak ada masa dah nie! Cepat! Cepat! *sambil menarik tangan*
FR : Eiiiii.!! Tampar juga aku kang budak nie! Kalau pergi sekarang pun bukan ada orang pun
Tarian : Tengok! Kalau berfikiran macam tue, bila nak berjaya.. Apa salahnya pergi awal, boleh polish yang mana perlu.. Lagi 2 minggu jer lagi kot.. 27 Februari dah nak lawan! Blaa... Blaa... Blaa... Blaa... *ceramah dah start*
FR : Ok! Ok! Jom! Haishhhhhhhhh! (_ _!!


Kisah 2

FR : *tengah melayan FB*

Kringggg!! Kringggg!!

FR : Hello~
Homework : Haiii awak.. Kenal saya tak?
FR : Erkkk.!! Suara macam kucing terlekat tulang, sapa tak kenal.. Nape call lewat malam nie?
Homework : Aikkk.. Tak kan lar awak lupa kot.. Just nak ingatkan awak tentang date kita berdua esok
FR : Hahhh!! Ye kar? Awak nie biar betoi.!!
Homework : Lor.. Ingat orang main-main ker? Tak kuasa i, ok...
FR : *sambil membelek jadual temujanji* A'ah lar.!! Ya ampun! Terlupa lar pula.. Adeh! Macam mana nie.. Saya tak bersedia pape lagi nak jumpa awak nie
Homework : Hahaha! Itu bukan masalah saya.. Pape pun kita tetap akan jumpa esok! Selamat malam awak...
FR : Damn! (_ _!!


Kisah 3

Jam menunjukkan 1am.. FR baru naik bilik selepas tamat latihan tarian dan makan

Test : Macam mana latihan? Ok?
FR : Okay lar, sangat-sangat penat
Test : Owhhhh~ kecian awak kan, sabar jer lar.. Tapi saya nak tanya 1 soalan, boleh tak? Awak jangan ambil hati pula, ok?
FR : ape? *dengan nada penat*
Test : Mmmm... Awak dah tengok nota atas meja tue ker? Esok kan awak nak jumpa saya..
FR : Belum lagi lar... Sekejap lagi ok, saya nak gi mandi & solat dulu
Test : Ok, pergilah.. Tapi jangan lupa okay ^^
FR : *sambil tersenyum* Nota-nota! Pagi nie teman saya sampai 3.30am okay!
Notes : Our pleasure sir!


Kisah 4

Tok! Tok! Tok! *kedengaran pintu diketuk*

FR : Jangan masuk! Aku haramkan ko masuk! *sambil kunci pintu*
Selesema : Ahhhh!! Who cares!? Kalau ko tak bagi aku masuk, aku pecah kan pintu nie! *kedegangggggg*
FR : Woii.!! Damn it.!!
Selesema : Hahahaha!! Padan muka ko! Aku ketuk elok-elok ko tak nak bukak.. Aku pecah kan jer lar.. Not my fault, ok!
FR : Dah aku benci sangat-sangat dengan ko!
Selesema : Well~ Sekarang nie ko memang tak boleh nak lawan dengan aku.. Terima jer lar.. Hahahhaha!! *gelak jahat*
FR : (_ _!!


Kisah 5

FR : ~Jangan pisahkan, aku dan dia... Tuhan tolonglah ku cinta dia~
Assignment 1 : Awak.. Jangan lar sedih-sedih.. Mungkin bukan jodoh kita nak bersama selama-lamanya... Huhuhu~
FR : Tak per.. Saya terima.. Malam nie kita spend masa buat kali terakhir bersama-sama okay.. Esok awak dah nak pergi... Huhuhu~ *dalam hati sangat gumbira*
Assignment 1 : Okay, demi awak.. Ape-ape ajer~
Assignment 2 : Jangan risau, saya akan ganti awak untuk jaga FR
Assignment 1 : Thanks awak... ^^
FR : (_ _!!


P/S : kisah ini ada kaitan dengan yang hidup tapi bukan yang dah mati =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

2 comments:

atin_nadia said...

tengku : kesian...ckp sorang2x..
fatin : hwaiting ru!
nadia : hahahahahahahahahahaha

Fakhruru said...

sah, yg nie pon sama xbtoi.. hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru