Monday, December 31, 2012

5
Little Secrets

10 Sebab Mengapa Orang LIKE Status FB Anda

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Pernah tak korang-korang terpikir kenapa orang suka like status FB korang-korang? Kadang-kadang tue tak sampai beberapa saat jer post status, dah ada orang like.. Kadang-kadang bukannya status yg ada makna sangat pun.. Just wish "Selamat Malam" atau "Selamat Pagi" dll..

Sebenarnya banyak sebab juga yg menyumbang kenapa orang like status FB korang-korang.. Nak tahu? Ajom baca -->

  • Selalu muncul dalam news feed seseorang.. Dah  tak ade keje nak buat, like jelah (ramai yang macam ini) |1|
  • Post status itu mengandungi banyak info yang berguna terutamanya tentang pelajaran, hal rumahtangga, hal agama dll... |2|
  • Orang yang post status tu lawa atau hensem dan dia dah lama stalk secara senyap-senyap.. Dengan erti kata lain SECRET ADMIRE... |3|
  • Like secara rambang saja.. Kalau orang tu tulis benda-benda menarik like la.. Sekilas pandang, tak pilih kasih okay... |4|
  • Tertarik dengan post status tu terutamanya tentang ayat-ayat puitis dan ayat-ayat cinta.. Ada kaitan dengan diri lar tue... |5|
  • Suka like status kawan baik sendiri.. Motif? So, dia pun boleh lar like status korang-korang sekali... |6|
  • Sebab merasakan apa yg dikatakan dalam post someone to betul!! Malah kita pun tergerak nak tulis macam apa yang dia tulis, tapi dia dah tulis dulu... |7|
  • Selalu like post status orang yang berpengaruh.. Dalam erti kata lain hotstuff + artis.. Bila ramai yang like, kita pon teringin nak like... |8|
  • Yang ni memang dah takda keja sangat.. Dia bukak timeline sorang tu, then dia like je tak kira gambar, status, komen, SEMUA dia nak like (syok lar tu menambahkan notifications orang.. Bila orang tu tengok tadi , fuhyoo 100… tapi last-last 90 like dari orang yang sama) |9|
  • Bila dah lama updates status, dia tgok orang tak like, then dia pun like post status dia sendiri…Hahaha…Oppsss!! Ada yg makan cili ker? |10|

So, korang-korang tergolong dalam kategori mana? Hehehe!!

...ARIOS AMIGOS...
(^__^)v

Sumber : Siakap Keli

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

5 comments:

Aw'nee Holmes said...

Semuaa! :3

Fakhruru said...

@Aw'nee Holmes
hahahaha!! ye ker.. tbekkkk!! ^^

Fendy said...

xpernah like status org..dan jarang post status...hehe

Fakhruru said...

@Fendy
erkk.. bior btoi si fendy nie.. hahaha!! =P

Miss Xyz said...

kategori yang no 9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru