Monday, August 29, 2011

4
Little Secrets

Raya Datang Lagi


"Ketupat rendang, sudah terhidang.. Menanti pula dari sembahyang.. Maaf dipohon pada semua.. Suasana indah di pagi raya..." ~lalalaaaaa  *sedap tak saya menyanyi?* (_ _!!

Pengumuman raya pun tak kuar lagi, dah buat post raya.. Hahaha!! Entah-entah, esok tak raya lagi  *gelak guling-guling* XD  InsyaALLAH, harap-harap jadi lar esok raya.. 1 Syawal 1432H kan (^__^)v  Kenapa awal sangat buat post raya? Sebab malam nie aka malam raya saya bakal keja utk kali terakhir.. Saje jer nak rasa suasana keja pada malam raya  *giler gedix mamat kacak nie* XD

Raya kali ini? Hmmm... Rasanya ala kadar jer kot sebab ahli keluarga yg lain tak balik malam raya.. Jadi malam raya tak rasa pape sangat lar kot.. Baju melayu pula recycle jer yg tahun lepas punya, berjimat-cermat amalan mulia.. Hahaha!! XD  Kuih muih raya pulak tak ada yg air tangan SAYA sendiri, semua air tangan kedai.. Huhuhu~ T__T  Yang bestnya dapat beraya dengan motor baru! (^____________^)v

Apa yg makanan special raya kali ini? Hmmm... Tak ada pape! Hahaha!! XD  Of course tapai my mummy yg sangat popular di sini & menjadi hidangan tetamu yg hadir tiap-tiap tahun.. Kalau tak buat, rasanya memang tak sah.. Nak suruh my mummy bukak kedai tapai lar.. Boleh tak? (_ _!!

Ok, dah melalut (_ _!!  So, sempena Syawal 1432 Hijrah yg bakal menjelma ini, saya maafkan semua orang yg mengenali diri yg kacak ini.. Erkkk!! (_ _!!  Raya raya jugak, tapi jaga diri korang-korang ok.. Ingatlah kepada orang saya yg tersayang! (_ _!! Sempena Syawal kali ini memberi seribu sejuta kebahagiaan kepada korang-korang semua, amin...

Esok pagi ari raye,
g masjid solat raye,
ati-ati di jalan raye,
jangan jadi antu raye,
ape klas antar kad raye,
tulis beLog baru bergaye,
nie mane duit raye?!
SELAMAT HARI RAYE (^___^)v


P/S : bila raya dah dekat, bermakna semester baru pun dah dekat (_ _!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

4 comments:

Chempaka Sari said...

selamat hari raye..pantun tu ade clazz gitew...

Chempaka Sari said...

selamat hari raye..pantun tu ade clazz gitew...

aiecah ecah said...

duit raya kite share ye.jgn wt2 lupe cm thn lepas. hehe =P
SELAMAT HARI RAYA ru.
berhati2 merempit ngan motor baru.
jgn lupe semester baru nk bukak dh.hehe
pape pon kim slm kt pemeli n teringin gk nk merasa tapai ur mom 2. huhu =)

Fakhruru said...

chempaka sari : cmat ari rya jgk.. pntun bkerat2 tue.. hehe! XD

ecang : wat2 xnmpk ayt d ats skali.. ~lalalaaa XD dtg rmh, dpt mkn tpai ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru