Friday, November 30, 2012

4
Little Secrets

Canon IXUS 125 HS Kini Menjadi Milikku

Assalamua'laikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari ini rezeki datang dengan tiba-tiba.. Tanpa diduga saya mendapat sesuatu yg mungkin tidak mampu lagi dibeli buat masa sekarang.. Apakah? Tadaaaaa~ (^__^)v


Perghhh!! AWESOME kot! 16 Mega Pixels tue! Oh, saya tidak mencurinya.. Tidak juga membelinya.. Tapi saya telah memenanginya.. Erkk!! Bagaimanakah?


Okay! Saya ada join satu Photo Contest nie yang bertemakan "German Traces in Malaysia".. Perlu hantar gambar yg ada kaitan dengan Jerman dalam Malaysia nie.. Lepas tue kena tulis teks pendek tentang gambar tersebut..

Dan sebenarnya. ini last minute punya submission kot.. Esoknya dah due date, malam tue 5 minit sebelum pukul 12am, baru saya sibuk nak mengarang teks. Gambar dah lama ada, tapi idea nak menulis teks tue kosong.. Merapu merapan jer lar apa yang nak dikarang, jam 12am terus submit. Hahaha!! Awesome tak?

Kalau ikutkan memang saya tak hantar dah.. Tapi last minit tue macam ada sesuatu.. Allah itu Maha Berkuasa.. Dia telah bukakan hati saya untuk buat juga.. & keputusannya, 1st PLACE kot! Unbelievable! Syukur alhamdulillah (^__^)v.. Gambar dan teks inilah yg membuatkan saya mendapat 1st PLACE from 69 contestants -->


Seit 5 Jahren können Malaysia und Deutschland im meinen Leben nicht getrennt werden. Der Schuh symbolisiert meine Reise für ein Jahr in Deutschland als ein Malaysier. Jede meiner Reisen in Deutschland gibt mir unvergessliche Erinnerungen, denn jeder meinen Schritt, den ich in Deutschland erlebte, hat mich eins gelehrt: "The journey of thousand miles begins with one step"

For 5 years, Malaysia and Germany can not be separated in my life. The shoe symbolizes my journey for a year in Germany as a Malaysian. Each of my journeys in Germany gives me unforgettable memories because every step I experienced in Germany has taught me one thing: "The journey of thousand miles begins with one step"

Hahahaha!! Entah pape lar, kan.. Tapi yg paling penting di sini, saya nak mengucapkan TERIMA KASIH TAK TERHINGGA kepada my dearest friend, Acap sebab kerana dialah saya dapat menghasilkan gambar yg cantik + menarik + tertarik memang debOom nie! Dengan ini, saya mengistiharkan anda sebagai Photographer Peribadi saya! Ahakz! (^__^)v  Lepas nie photoshoot gambar saya pulak yek! ~lalalaaa P/S: love you dear~ nanti ada duit saya belanja awak makan sedap-sedap

sila fokus kepada nombor satu besar gedabak itu.. ahakz!

my 3 beautiful course mates

Lepas nie boley lar enjoy-enjoy tangkap gambar banyak-banyak dengan camera awesome nie! Hahaha!! Last but not least, syukur alhamdulillah (^__^)v  Bantuan diperlukan untuk korang-korang click di --> SINI

...ARIOS AMIGOS...
(^__^)v


P/S: banyak lar photogedix lepas nie (-.-)"

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

4 comments:

zartezaty said...

ru kacakkkkk! congrats ruuu!

Nurul Atifah said...

tediaaaaaa. terus up entry!!!!

Fakhruru said...

@zartezaty
hahaha!! thanks Jat! ko nak tau, babaz bluetooth gmbr ko kt aku.. ahakz!! (-.-)"

Fakhruru said...

@Nurul Atifah
hahaha!! kan~ wajib lar ada entry ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru