Tuesday, January 3, 2012

1
Little Secrets

Tutorial : Letak Chatbox (Cbox) di Blog

Salam 1 Malaysia (^__^)v


Owh! Sudah lama tuan empunya beLog tomei-tomei nie tidak membuat segmen tutorial.. Mesti ada yg t'tunggu-tunggu kan? Kan? Jangan malu-malu buaya nak mengaku okay.. Rahsia antara kita sahaja.. Hohoho~ *macam mana buaya malu?* (_ _!!

Rasanya semua para beLogger dah tahu yg FREE SHOUTMIX sudah tiada.. Huhuhu~ *dengan muka tidak b'puas hati* >.<  Sesiapa yg sudi bayar, silalah bayar.. Saya? No wayyyy!! Kedekut nak mampus! Hahahha!! (^__^)v  So, bertukar kpd Cbox pulak *semua orang nak benda free kan* XD

Take a look the tutorial guys! Saya hanya ajar yg basic saja okay! (^__^)v


PROSEDUR

  • Buka dulu CBOX punya website --> CBOX
  • Klik pada SIGN UP di atas sekali
  • Isilah info-info semua yg diperlukan
  • Then, tekan lar CREATE MY CBOX!
  • Dah? So, korang just SIGN IN dgn masukkan password tadi
  • So, kalau korang-korang nak mencantikkan lagi Cbox korang-korang, klik lar LOOK & FEEL atas tue.. Pandai-pandai lar korang-korang explore sendiri yek.. Saya ajar basic jer (^__^)v
  • Dah siap semua korang-korang edit ala bagai, klik PUBLISH
  • Copy lar code yg disediakan tue & pastekan di beLog korang-korang
  • Macam mana pulak nak letak Cbox nie di beLog? Sila klik SINI
  • Tamat sudah~ (^__^)v

********************

"GIVE AND TAKE"


P/S : mengidam pizza lar pulak (_ _!!


JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

1 comments:

kacang buncis said...

thanks for da tuto :) blajar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru