Tuesday, April 30, 2013

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 6

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Siapakah Yang Tidak Layak Menjadi Chef?
Saksikan hanya di MasterChef Selebriti Malaysia 2!!

Click to Watch!


JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, April 28, 2013

8
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 5

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Apakah tema masakan yang seterusnya?
Siapakah yang bakal memasuki pusingan penyingkiran?
Semuanya hanya di MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2!

Click to Watch



JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, April 24, 2013

20
Little Secrets

Universiti Malaya Banjir Teruk

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Keadaan UM ekoran hujan lebat!
Tarikh : 24 April 2013
Hari : Rabu

Parking berhampiran pondok pengawal keselamatan pintu masuk laluan KL-Bangsar

Keadaan banjir di laluan pintu masuk KL-Bangsar ekoran hujan lebat petang ini. Kebanyakan tempat dan laluan kenderaan sudah ditenggelami air di Universiti Malaya.


Keadaan banjir yang berlaku di Fakulti Undang-Undang Universiti Malaya petang ini ekoran hujan lebat



Kelihatan air yang melimpah-limpah di padang Akademi Pengajian Islam UM petang ini ekoran hujan lebat. Beberapa tempat di Universiti Malaya sudah ditenggelami air sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk.


Sepanjang 4 tahun saya berada di UM, ini kali pertama saya nampak UM banjir seteruk macam nie.. Subhanallah! Kuasa DIA! Doa agar tiada apa-apa buruk yg berlaku, amin...

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

2
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 4

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Click to Watch!


(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, April 23, 2013

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 3

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Cilck to WATCH


(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

4
Little Secrets

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Due Date: 11:59 malam/24 April 2013

Segmen Yang Sangat-Sangat Simple!
Jom Ramai-Ramai Join Memerikahkan!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

11
Little Secrets

Contest My Casual Style by The Roselle

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Hari tue, semasa beLogwalking para beLogger, terjumpa contest nie.. Sorry tak ingat beLogger mana yg promote.. Nampak jer terus mata bersinar-sinar! Baca syarat-syarat.. Ok, line clear! Terus menjoinkan diri.. Ahakz!! Hahahaha!! =P

  1. Like dan share page The Roselle.
  2. Penyertaan terbuka pada semua samada lelaki/wanita.
  3. Hantar gambar anda menggayakan pakaian kasual yang paling bergaya
  4. Penggayaan haruslah pakaian kasual sahaja. Pakaian yang menjolok mata dan tak sesuai kami tak akan terima.
  5. Penyertaan yang paling banyak like dan share akan diterima sebagai pemenang
  6. Letakkan caption ni pada gambar anda."Saya suka pakai pakaian kasual kerana..." dan terangkan sedikit mengenai style anda
Due Date : 15 Mei 2013

See! Senang jer syarat-syarat dia.. Korang-korang nak join pon tak apa! So, dgn penuh kesyaduan, saya nak mohon jasa baik para beLogger sekalian untuk LIKE gambar penyertaan di bawah ini.. Kalau korang-korang rasa pakaian saya berstyle, TOLONG LIKE.. Kalau tidak, tiada paksaan yek (^___^)v

click on picture

Bagaimana nak LIKE? Sila klik pada gambar di atas utk ke Contest My Casual Style by The Roselle atau klik SINI.. Kalau nak share pun lagi lar saya berbesar hati.. Jasa baik korang-korang saya ucapkan ribuan TERIMA KASIH! Kalau dah, tinggalkan lar jejak.. Muaxx from beLog FakhRuru!! (^___^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, April 22, 2013

3
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 2

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Click to WATCH!


(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

0
Little Secrets

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episode 1

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Click to WATCH!


(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

24
Little Secrets

TONTON MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Full Episod

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


"Akhirnya Dapur Masterchef Selebriti Malaysia 2 berasap kembali! 19 selebriti terhangat di Malaysia bakal berentap di gelanggang dapur yang penuh drama. Sajian terhangat dan paling glamor akan tersedia untuk santapan anda semua!"


Kini Saluran Hiburan Melayu Utama Malasyia, Astro Ria terus komited untuk membawakan rancangan hiburan yang mampu memberikan kepuasan kepada setiap penontonnya. Rancangan yang mampu memenuhi selera dan kehendak segenap lapisan masyarakat ini terus membawakan lebih ramai pilihan selebriti dengan pelbagai kerenah dan cerita yang tersendiri. Rancangan MasterChef Selebriti Malaysia musim kedua ini bakal menemui penonton pada setiap hari Sabtu hingga Selasa pada jam 9 malam bermula 20 April 2013 di saluran 104.

Apakah kontroversi yang bakal muncul? Siapakah yang bakal tersingkir? Siapakah bakal juara selepas Dato' Fazley? Semuanya hanya di MaterChef Selebriti Malaysia Musim 2!! (^___^)v



| EPISODE LIST |

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

15
Little Secrets

Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Due Date: 4 Mei 2013

Jom ramai-ramai support PariPariPutih!!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, April 21, 2013

4
Little Secrets

7 Keajaiban Air Mata

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Siapa kata menangis tak ada gunanya? Akibat dari menangis yg terlalu lama akan membuatkan mata menjadi merah & bengkak. Ianya betul, tapi ada kebaikan kenapa perlu menangis. Menangis & mengeluarkan air mata ternyata jadi ubat ajaib yg berguna bagi kesihatan tubuh & fikiran. Apa saja keajaiban air mata itu?

1. Membantu penglihatan
Air mata ternyata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cecair yg keluar dari mata dpt mencegah dehidrasi pada mata yg bleh membuat penglihatan menjadi kabur.

2. Membunuh bakteria
Tak perlu ubat titis mata, cukup air mata yg berfungsi sebagai antibiotik. Di dlm air mata terkandung cecair yg disebut sbg lisozom yg dpt membunuh sekitar 90-95 peratus bakteria-bakteria yg tertinggal dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin & tempat-tempat yg mengandung bakteria, hanya dlm 5 minit.

3. Meningkatkan mood
Seseorang yg menangis boleh menurunkan kadar emosi kerana dgn menangis, mood seseorang akan terangkat kembali. Air mata yg dihasilkan dari menangis kerana emosi mengandungi 24 peratus protein albumin yg berguna dlm meregulasi sistem metabolisme tubuh dibanding air mata yg dihasilkan dari iritasi mata.

4. Mengeluarkan racun
Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa kajian ttg air mata & menemui bahawa air mata yg keluar dari hasil menangis kerana emosional ternyata mengandung racun. Tapi jgn salah, keluarnya air mata yg beracun itu menandakan bahawa ia membawa racun dari dlm tubuh & dikeluarkan dari mata.

5. Mengurangkan stres
Bagaimana menangis boleh mengurangkan stress? Air mata juga mengeluarkan hormon stres yg terdapat dlm tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin & prolactin. Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit-penyakit yg disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.

6. Membina komuniti
Selain baik utk kesihatan fizikal, menangis juga membantu seseorang utk bangun dgn semangat & azam baru. Biasanya seseorang menangis setelah menceritakan masalahnya pada teman-temannya/seseorang yg memberikan bantuan, & hal ini meningkatkan kemampuan berkomunikasi dgn lebih tenang.

7. Melegakan perasaan
Semua org rasanya merasa demikian. Walaupun anda didera berbagai macam masalah & cubaan, namun setelah menangis biasanya akan muncul perasaan lega. Setelah menangis, sistem dlm badan, otak & jantung akan menjadi lancar, & hal itu membuat seseorang merasa lebih baik & lega. Keluarkanlah masalah di fikiranmu dgn menangis, jgn dipendam kerana anda bleh menangis dgn penuh penyesalan.

....................

Jadi menangislah jika korang-korang rasa nak menangis.. Tak perlu utk menahan air mata dari terus mengalir.. Dan menangislah kerana Allah SWT (^___^)v

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

15
Little Secrets

Tutorial : Widget Popular Posts Warna-Warni

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


Atas permintaan beberapa orang beLogger, jadi saya buatkan tutorial ini.. Tutorial apakah? Bagaimana untuk membuat widget ini -->


PROSEDUR 1
  • Dashboard --> Layout --> Add a Gadget --> Popular Posts
  • Tick pada "All the Time"
  • Untick "Image Thumbnail" and "Snippet"
  • Displat post ikut suka korang-korang nak letak berapa
  • Save!

PROSEDUR 2
  • Dashboard --> Template --> Edit HTML
  • CTRL + F utk buka kotak search
  • Search for this code
]]></b:skin>
  • Dah jumpa? Copy pula code di bawah ini & pastekan DIATAS code yg korang-korang search tadi
/* Rainbow Popular Post by http://hzndi.blogspot.com*/#PopularPosts1 ul li a:hover{color:#fff;text-decoration:none}#PopularPosts1 ul li a {-webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; color: #333333; display: block; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: 18px; margin: 0px 40px 0px 0px; min-height: 30px; orphans: 2; padding: 0px; text-align: -webkit-auto; text-decoration: none !important; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px;}#PopularPosts1 ul li .item-thumbnail{float:left;border:0;margin-right:10px;background:transparent;padding:0;width:51px;height:51px}#PopularPosts1 ul li:first-child:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{position:absolute;top:10px;right:5px;border-radius:50%;border:2px solid #ccc;background:#353535;-webkit-box-shadow:0px 0px 5px #000;-moz-box-shadow: 0px 0px 5px #000;width:30px;height:30px;line-height:1em;text-align:center;font-size:28px;color:#fff}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li {background:#DF01D7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"8"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li{background:#B041FF;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"9"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li +li{background:#F52887;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"10"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li +li{background:#7ee3c7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after{content:"6"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li +li{background:#f6993d;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after{content:"7"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li{background:#33c9f7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after{content:"5"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li{background:#c7f25f;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after{content:"4"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li{background:#ffde4c;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after{content:"3"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li{background:#ff764c; width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after{content:"2"}#PopularPosts1 ul li:first-child{background:#ff4c54 ;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child:after{content:"1"}#PopularPosts1 ul{margin:0;padding:0px 0;list-style-type:none}#PopularPosts1 ul li{position:relative;margin:6px 0;border-radius:25px 0px 25px 0px;border:2px solid #f7f7f7;-webkit-box-shadow:3px 3px 3px #000;-moz-box-shadow: 3px 3px 3px #000;padding:10px}
  • Preview dulu
  • Kalau dah jadi & puas hati, sila SAVE!

Harap korang-korang faham & dapat membantu mereka-mereka yg bertanya.. Ada apa-apa lagi, sila lar request.. InsyaAllah, akan membantu kalau boleh.. Selamat mencuba!! (^___^)v

Happy beLogging from beLOg FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, April 20, 2013

21
Little Secrets

SEGMEN KHAS: BEN ASHAARI dan WEECLICKS

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

BEN ASHAARI
click banner to join

Ini first time beLog FakhRuru nak join Segmen daripada beLoger AWESOME lagi tegar yg memang dah dikenali ramai : Ben Ashaari.. Segmen yg simple, sbb tu rasa nak join.. Hanya perlu jawab soalan ini -->

Kenapa Anda Nak Menjana Pendapatan Daripada Internet Ini?
...sekadar untuk mencari wang poket sendiri bagi menampung pengajian tanpa menyusahkan mak ayah (^__^)v

Due Date: 5 Petang 20/04/2013

Jom Ramai-Ramai Support abg Ben Ashaari!!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

2
Little Secrets

SEGMEN: KAMI & BLOG AWAK!

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Segmen ini dijayakan oleh CCK, Aisya Humaira, FizGraphic dan Cik Lyeen

Due Date: 11.00 MALAM (20.04.2013)

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Wednesday, April 17, 2013

11
Little Secrets

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Assalamualaikum (^___^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

click banner to join

Due date : 25/04/2013

JOM RAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN SEGMEN HAZWANHAIRY!

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

9
Little Secrets

Wordless Wednesday #4 | Healthy Life is Yours

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


"A picture paints a thousand words"

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -

...ARIOS AMIGOS...
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Tuesday, April 16, 2013

8
Little Secrets

Facebook Kini Berwajah Baru Lagi

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

Hari ini buka FB terkejut dgn perubahan wajah barunya.. Masuk Home biasa-biasa sajer, tapi bila masuk profile, otak jadi blur sekejap 5 saat.. Semuanya kerana ini -->

status dah bertukar ke sebelah kanan
ABOUT pula dah terang tang tang besor sebelah kiri

friends & photos semuanya dah besar gedabak sebelah kiri

Music2 yg kita suka pun dia keluar terang tang tang kat profile dah

Kaji punya kaji, rupanya tak semua warga FB yg bertukar wajah lagi.. Ada yg masih wajah lama.. Hanya insan terpilih seperti saya sahaja dia nak sibuk-sibuk tukar wajah.. Katanyaaa~ Turn korang-korang akan tiba suatu masa nanti.. Tungguuuuuuuu~ Hohoho!!! (^___^)v

Terasa kekok sekejap dgn wajah baru ini.. Saya tak bagi permission pun suruh buat pembedahan plastik nie.. Sighhh~ Lepas nie, tau tau apa pulak lar dia nak ubah.. Karang tak pasal-pasal semua benda dah boleh tengok dekat profile (-___-)"

Happy beLogging from beLog FakhRuru
- lebih AWESOME daripada biasa -
(^___^)v

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

15
Little Secrets

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta

Assalamualaikum (^__^)v
*kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*



ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua..  Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..

    Syarat : -


    # Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Monday, April 15, 2013

    12
    Little Secrets

    Dari SAYS Bertukar Kepada 8Share

    assalamualaikum (^___^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    Patut lar sebelum nie cuba nak masuk SAYS.com tak dapat jer.. Rupa-rupanya diorang ada buat sedikit perubahan.. Nak tahu perubahan apa, sila tengok bawah -->

    klik banner utk ke 8Share

    So, korang-korang yg ada SAYS.com tue, jangan risau.. Sekarang nie SAYS.com dah tak boleh nak share-share iklan dah.. Semuanya dah berpindah kepada 8Share.. Satu platform utk korang-korang share iklan sahaja..

    Tak perlu risau, guna sahaja akaun SAYS.com utk log in.. Pastu share lar berapa banyak iklan yg korang-korang nak.. Iklan yg disediakan jer lar yek.. Hohoho!! (^___^)v So, apa tunggu lagi! Jom ramai-ramai terjah 8Share pula! (^___^)v

    Bantulah lar saya dgn klik SINI

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Sunday, April 14, 2013

    10
    Little Secrets

    Segmen: Jom bergegar dalam blog!

    Assalamualaikum (^__^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    click banner to join

    Tamat : 16 April 2013

    Jom ramai-ramai memeriahkan suasana!!!

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Friday, April 12, 2013

    1
    Little Secrets

    SEGMEN "Cik Lyeen REVIEW Blog"

    Assalamualaikum (^__^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    click banner to join

    Berdebar-debar menanti Cik Lyeen Cupcake menreview beLog

    Happy berbeLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    4
    Little Secrets

    Saya mau review blog korang

    Assalamualaikum (^__^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    click banner to join

    Tarikh Tutup :  15 April 2013

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Monday, April 8, 2013

    13
    Little Secrets

    Bobo Menjawab Kontroversi Video Parodi Lagu "Sayang"

    Assalamualaikum (^___^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    Memang Saya Dilahirkan Macam Ini – Bobo Jawab Kontroversi Video “Sayang”

    Korang-korang mesti pernah tengok kan video parodi lagu "Sayang" & juga lagu "Diamond" daripada si Bobo nie kan? Macam-macam komen yg dikeluarkan, mostly negatif.. So, ini jawapan Bobo itu sendiri tentang video parodi yg dilakukannya -->

    ....................

    Sekiranya sebelum ini kami pernah mengajukan soalan kepada pihak pembaca OHBULAN! Siapakah agaknya lelaki yang menyanyikan lagu parodi berjudul “Sayang” nyanyian Shae di laman YouTube sehingga mencetuskan viral di media sosial tersebut sejak pertengahan bulan lalu?

    Menerusi sesi temubual yang dijalankan oleh Anwar Abdullah @ Kaio, Bobo menyatakan bahawa dia menghasilkan video berkenaan secara suka-suka dan langsung tidak menyangka video tersebut menjadi perhatian umum sehingga mencetuskan pelbagai kontroversi dikalangan penonton.

    Sebenarnya memang daripada dulu lagi suka buat video macam itu. Miming, buat gila-gila bila bosan dan sebenarnya semuanya dilakukan secara spontan.

    Memang saya tak sangka langsung dan terkejut juga sampai macam itu sekali video ini boleh tersebar. Sampai keluar dekat TV semua.

    Menjawab mengenai pelbagai kritikan negatif yang dilemparkan keatas dirinya, Bobo akui dirinya sememangnya dilahirkan sebegitu dan berharap agar penonton tidak memandang serong terhadap dirinya selepas ini.

    Janganlah tengok pada luaran dan suka hakimi orang. Kenal dulu orang itu betul-betul. Memang saya dilahirkan macam ini.

    Bagi anda yang nak dengar dan lihat sendiri temubual Kaio dengan Bobo, jom layan video di bawah ini. Diharapkan segalanya terjawablah ya. – Ohbulan.com



    Jadi. apa pula kata korang-korang?

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    Sumber : SiakapKeli

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Sunday, April 7, 2013

    2
    Little Secrets

    LIVE Streaming Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012

    Assalamualaikum (^___^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*


    Siapakah Yang Bakal Merangkul Gelaran ABPBH 2012?
    Jangan Lupa Saksikan Kemuncak ABPBH 2012!
    Pada 7 April 2013, jam 9 Malam!
    Semuanya Hanya di TV3!!



    Click to Watch

    LIVE Streaming

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Saturday, April 6, 2013

    3
    Little Secrets

    Segmen Bloglist Sebulan dan Hadiah Misteri

    Assalamualaikum (^___^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    click banner to join

    Due Date - 7 April 2013

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -

    ...ARIOS AMIGOS...
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    7
    Little Secrets

    Cuti-Cuti Sarawak | Part 2

    Assalamualaikum (^___^)v
    *kalau tak jawab dosa, kalau jawab AWESOME*

    Hari kedua di SARAWAK, kitorang merancang utk bermandi-manda di sungai - Ranchan Recreational Park.. Perjalanan dari "Homestay" kitorang mengambil masa yg lama juga lar, lebih kurang 1 jam ++.. Dalam jam 10am ++, maka bermulalah pengembaraan kedua kitorang di Sarawak! (^___^)v

    First of all, kitorang pergi ke Serian dulu untuk berjumpa dgn seorang lagi rakan, yg bakal menjadi our second tourist guard ke Ranchan Recreational Park.. Sampai-sampai dah dekat tengah hari, apa lagi, lunch dulu sebelum berguling-guling dalam air! And of course, my meal was MEE KOLOK! (^___^)v Tapi still tak dapat lawan MEE KOLOK yg 1st try saya di kedai hari tu..


    Dah puas melantak sakan, maka jom enjoy!!! Kitorang memang spend lama giler dekat Ranchan Recreational Park tue, lebih kurang 3 ++ jam.. Hahahaha!! Puas! (^___^)v


    Petang-petang tue orang dah semakin ramai membanjiri Ranchan Recreational Park.. So, kitorang pun start lar kemas-kemas utk pulang.. Bukan pulang ke kL, tetapi ke bandar Kuching.. Hohoho!! Dekat maghrib juga lar nak sampai bandar Kuching..

    Lupa nak bagitau, kitorang terpaksa meninggalkan 'Homestay' & check in di Hotel memandangkan jarak 'Homestay' nak ke bandar macam jauh.. Nak cari makan malam-malam pun kena keluar lebih kurang 15-20 minit.. Huhuhu! So, Dormani Hotel menjadi mangsa kitorang, 2 mlm RM200.. Seorang just bayar RM50..  Murah lar tue~


    Dah rehat + mandi-mandi + siapkan diri di Dormani Hotel, keluar lagi utk menyaksikan keindahan malam bandar Kuching.. Kuching Waterfront menjadi tempat persinggahan kitorang.. Memang betul! Ramai betul orang dekat situ pada waktu malam! Masing-masing dgn agenda yg tersendiri..


    Lama juga lar lepaking tengok gelagat manusia dekat situ.. Macam-macam ragam ada.. Then kitorang pusing-pusing sekejap, terus balik hotel.. Penat! Masa utk beristirehat.. Hohoho!! So, 2nd day di Kuching sudah berlalu.. Apa pula agenda hari ketiga? Jeng! Jeng! Jeng! (^___^)v

    Cuti-Cuti Sarawak | Part 2

    Happy beLogging from beLog FakhRuru
    - lebih AWESOME daripada biasa -
    (^___^)v

    JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru