Sunday, December 26, 2010

2
Little Secrets

Do U still remember?

26 Disember 2010, kehangatan yang melanda dua negara. Perlawanan Akhir Bola Sepak Piala Suzuki 2010 yang b'langsung di Stadium Putra Bukit Jalil menemukan Malaysia & juga Indonesia. Konpem memang ramai malam nie yang membanjiri Bukit Jalil @ t'pacak di kaca televisyen untuk menyaksikan perlawanan sengit nie, kan2...

Dipendekkan citer, MALAYSIA MENANG!! Oyeahhhhhhhhhhh! *t'xcited pula* Mengalahkan Indonesia dengan jaringan 3-0.. Pape pon, cOngrate team Malaysia. U guys did a very gOod jOb! Untuk team Indonesia, jangan kecewa ok. Adat p'mainan, ada kalah, ada menang (ayat nak jaga hati) Bisa ketemu lagi di lain waktu yek =)


Tapi bukan itu yang saya nak sampaikan pada pOst kali nie yek.. Jeng3~ Jom hari ini saya nak bawa anda semua b'muhasabah diri sekejap + flashback ke masa lalu ^^ Sebelum tue, sila lihat gambar di bawah...


Kenapa pantai?
Kenapa 26 Disember d'bolt & d'merahkan?
Mungkin ramai yang dah tahu jawapannya, kan...

Dikala kita gembira dengan kemenangan
Dikala kita sedih dengan kekalahan
Kita t'lupa tentang sesuatu perkara
Peristiwa hitam yang melanda
6 tahun dahulu membuka cerita...
Tanggal 26 Disember 2004
Menggamit memOri luka
Apabila TSUNAMI melanda
Merosakkan harta benda
Dan meragut beribu nyawa... *mOod nak b'sajak pula* =P

sO, ambil sedikit masa kegembiraan & kesedihan anda semua, sama2 kita hadiahkan Al-Fatihah keapda mereka yang telah kembali ke rahmatullah dalam peristiwa hitam t'sebut. AL-FATIHAH... Terima kasih semua ^^


P/S : rasa macam nak mandi pantai pula =)

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Thursday, December 23, 2010

6
Little Secrets

Kisah Kelmarin

Salam sayang semua! Mesti anda semua rindu saya, kan? *bajet lar pula* okay2, nie nak citer kisah kelmarin (bukan kisah kaisara ok). Saje jer ingin mengisi masa yang terlalu banyak t'buang ini.. Hehehe! =P

Semalam saya mengidam.. Ingat ape, perempuan mengandung jer ker yang boleh mengidam. Lelaki pun boleh lar.. Hahaha! *saya tak mengandung ok* =P

Kelmarin, setelah b'shOpping fOod dengan my sis (duit mak lar), terasa ingin makan & melakukan sesuatu. Antaranya :-


KEK MURAH & SEDAP
Dah lama dah rasa nak makan kek
Cuma malas nak beli *actually kedekut nak kuarkan duit*
Odw balik, my sis singgah di bakery jap
dapat lar cekau 2 slice kek
separuh harga daripada 1 slice kek Secret Recipe
asyik makan kek mahal jer =P

cOklat brOwnies & tiramisu = RM7.0o

PISANG GORENG
Then perut nie wat mOgok nak pisang goreng pula
my sis singgah lar sekejap di pekan Sg. Yan
dapat lar beli pisang goreng RM2.0o
tak sangka pula nak penuh 1 beg plastik
ingatkan RM2.0o sikit jer
rupanya sini bukan kL.. hehe~
pisang goreng panas! nyum3~ ^^

KEROPOK LEKOR
my sis : nak pisang goreng ker nak keropok lekor?
saya : kalau keropok lekor kat ner?
my sis : kat Pantai Murnie lar.. Tepi2 jalan tue
saya : mmm.. Ikut r, kalau nak keropok lekor, gO On jer *ayat selepas membeli pisang goreng*

Pergi lar pula ke Pantai Murni cari keropok lekor
Tetapi sampai2, terasa macam malas pula
my sis pun malas nak berenti
maka, tak beli lar keropok lekor
jalan2 pusing Pantai Murni jer
huhuhuhu~

DRIVING
OMG!! I was driving *sambil melompat keriangan*
saya menyuruh my sis teach me driving
sangat lar gelabi (gelabah + babi) =P
walaupun kaki & tangan menggigil
walaupun kekok nak control stereng
walaupun dijerit-jerit oleh my sis
tapi sangat b'puas hati *tipu giler*

kereta kancil yang dipandu
*nyibuk jer my sis nie*

PHOTOSHOOT
singgah sebentar di Tangga Kenari Waterfall
maka b'mula lah sesi b'fotografi
pOsing sana...
pOsing sini...
pOsing situ...
sangat lar menggedik adik & akak ini =P


Maka itulah 5 perkara yang saya mengidam kelmarin @ semalam. Tapi 4/5 saje yang t'makbul. Moralnya di sini, tidak semua perkara yang kita mahukan akan t'capai.. Hahahaha! *ayat tak boleh blah* =P


P/S : thanks very2 much tO my belOved sis.. Lagi 3 bulan anda nak b'pasangan, lepas nie dah tak b'dua2 dengan adikmu yang kacak nie dah =P

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Friday, December 17, 2010

5
Little Secrets

Bila Sg. Gabai ditawan

Tarikh : 11 december 2010
Tempat : Air Terjun Sungai Gabai
Kenderaan : kereta wira Payed & kereta John
Ahli : Ruru (saya), Payed, abg Khai, John, Arie, Fahrul, Wan-J. Dale, Mukhriz & Nishi

***************

Sehari sebelum pulang ke kampung halaman t'chenta, saya & rakan-rakan yang lain telah b'picnic di air terjun (karangan budak sekolah rendah). Hohoho~ atas usulan Payed seminggu sebelum hari kejadian, maka t'capai lah impian anak-anak remaja ini untuk bermandi mandi + b'seronok2 + cuci mata =)

Bajet nak b'tolak jam 7am, tapi apakan daya, mata tidak terbuka. Hehe~ Last2 dekat jam 8am juga lar kot. Perjalanan yang mengambil masa (entah saya tak ingat berapa lama), alhamdulillah sampai jua di destinasi. Time sampai orang masih tak ramai, jadi dapat lar pilih port yg best...


Naik tangga bukan main tinggi, penat seyhhhhh~ Tapi semangat abg Khai tak luntur, sedaya upaya untuk sampai ke puncak. Hahaha~ =P dapat port best, pasang khemah dulu, makan nasi lemak pedas Payed & apa lagi, terjun dalam air. Hehehe~ ^_^

Semakin lama, semakin lama, damn orang semakin ramai. Memandangkan port yang kami pilih t'sangat best (ada gelongsor2), maka ramai lar orang2 yang ingin menumpang 1 badan. Haishhhh~ then mula lar sesi b'BBQ yang diketuai tukang masak tetap abg Khai, pengipas tough Nishi & Wan-J, penyala api Payed, pemotong ayam bagi kecil Dale, penghibur gitar John, jurukamera Mukhriz & last but not least tukang rasa Fahrul... Saya? Entah, hilang ke mana. Hehehe~ =P


Pape pon memang lama gegiler kami kat situ, sampai tak ingat jam. Macam2 ragam manusia kami dapat tengok, macam2 memori yang t'cipta. Antaranya :-
1) Jumpa abg big no.2.. Hehehe~ =P
2) Jumpa Nishi 10 tahun akan datang b'sama anaknya
3) Mamat b'sabun b'kali2
4) Awekz free hair cun =P
5) Budak jatuh cedera (erkkk.. ada ker? tak perasan)
6) B'karaOke tanpa menghirau keadaan sekeliling
7) Lumba2 gelongsor air terjun
8) Main kejar2 dalam air (penat seyhhh)
9) Macam2 lagi lar ^^





Pape pun, memang hari yang paling best + enjoy + lepas tensen after 2 weeks exam. Ribuan terima kasih tak t'hingga kepada ahli2 kembara yang telah merealisasikan 1st trip ini. T'baikkkkkk!!! Mualaaaaaaa!!! Umpphhhhh!!! =)


P/S : Balik jer, terus pitam sampai ke esok lagi... sighhh~ (_ _!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, December 13, 2010

8
Little Secrets

Cerita Sardin

Di suatu pagi yang dekat2 nak tengah hari...

Si ibu : Haishhh~ nak masak apa tengah hari nie?
Si anak : Sardin! (sambil memotong buah epal & jambu)
Si ibu : Aikk.. Nak makan sardin jer
Si anak : Hehehe~ teringin lama dah nak makan sardin. Kat sana jarang nak makan (sambil tersenyum)

****************

Selesai mandi, si anak pun pergi ke dapur sambil mengangkat tudung salji. Wow! SARDIN! Apa lagi, si anak terus mengambil nasi lemak yang masih b'bungkus, ditambah lagi nasi putih yang baru ditanak, terus makan dengan penuh sopan santun (sila jangan percaya) ^_^

Malamnya, nasi putih + sardin + telur dadar + kicap menjadi santapan si anak lagi. Memang ada umphhhhhhhh!! Blurppppppppppppppp~ Alhamdulillah... =P

Ohhh, sardin~ sudah lama si anak menunggu kehadiranmu.. Akhirnya di rumah jua mereka bertemu. Walaupun ianya sesuatu makanan yang simple, tetapi kenikmatannya memang tiada tandingan ^_^


P/S : ucapan jutaan terima kasih si anak ucapkan kepada si ibu.. Siapakah si anak? ~lalalaaaa

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Monday, December 6, 2010

2
Little Secrets

Anytime U Need A Friend

sOme1 pOst this videO in FB
and i kinda like it very much
nOt abOut the sOng Or the melOdy
but because Of the lyrics ^__^
very meaningful 2 me
thanks a lOt 2 the persOn...

sO, i dedicated this sOng 2 all my belOved friends
THIS IS ME... ^_^


The Beu Sisters - Anytime U Need A Friend

video


P/S : always try 2 be this way.. hOpe every1 understand ^_^

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Sunday, December 5, 2010

2
Little Secrets

Lina Birthday Contest


Haishhhhhhh~ Kenapa mOod sekarang asyik nak masuk blOg cOntest jer nie (_ _)!! Tolong~ Tolong~ Tolong~ nie lar padahnya, sekali mencuba, nak lagi =P

Maybe disebabkan dah tak ada keje pape nak wat, try jer lar jOin pape cOntest yang dirasakan cute miut nie termasuklah Lina Birthday Contest nie.. Rasa cute cOz cOntest main letak gambar2.. Hehehe~ =P

Nak tau lebih lanjut tentang cOntest nie, sila lar ketuk2 blOg cik Lina nie yek... Nak letak gambar sendiri boleh kan.. Hehehe~ (terasa bajet di citue =P)


Rasanya tak wajib untuk citer pasal gambar, kan2.. (blushing3~~) Jadi macam biasa, nak tag QUEEN OF CONTEST :-

Farah Khan
Bazilalala
*kamu lar yang tengah baca tue =P


P/S : lepas nie, cOntest apa plak yek? hehehe~ =P

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Saturday, December 4, 2010

4
Little Secrets

Edit Foto Contest


Hahahaha~ mesti korang t'kezut beruk kan coz dengan 1st timenya saya cuba untuk memasuki contest yang berada di blog2 nie (gelak sOpan).. ^____^

Bukan apa, sibuk buka blog pagi nie, ada my old bestie leave a comment, tag saya untuk join EDIT FOTO CONTEST nie. Nak tau sapa, meh cini saya nek kenalkan (tengah promote nie). Nama dia kak long Miera.. Klik lar kalau nak singgah2 melepak kat blog dia. Ok, dah melalut =P

Contest nie di anjurkan oleh Qasehdahliaadelia.. Senang jer, korang just edit2 gambar korang yang terperuk pekasam dalam laptop 2.. Kalau nak tau syarat2 & hadiah pe yang bakal dipertaruhkan, korang just ketuk2 blog Qasehdahliaadelia yek ^__^

So, gambar yang saya pertaruhkan adalah gambar dengan my bestie rOommates sewaktu sambut fiesta raya kat kolej ^___^

SEBELUM

SELEPAS

Ok, selesai sudah.. Konpem2 saya kena tag, konpem2 lar saya kena tag orang balik kan. Haishhhh~ Jadi 4 orang yang bertuah ditag oleh saya (sila berasa bangga) :-

Farah Khan (queen of contest)
Bazilalala (queen of contest)
Adik Kecik Juer
(queen of editing)
Aten Tembam (queen of editing)


P/S : nie sah memang dah tak dak keje nak wat (mOod : malas nak stadi) (-_-!!

JGN SHY-SHY CAT UTK B'KOMEN (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright @ boLey paNdAnG-paNdAnG, jGn cUri-cUri : FakhRuru